Sztrájkolnak a vasutasok: hétfőn leáll a vasúti közlekedés!

Hétfőn déli 12 óra és 14 óra között sztrájkolnak a vasúti dolgozók Ausztriában, ez érinti Sopron térségét is. A GYSEV-Raaberbahn Sopronkeresztúr, Bécsújhely, Bécs felé közlekedő szerelvényei 11 óráig biztosan menetrend szerint közlekednek, áll a vasúttársaság közleményében.  Bővebb tájékoztatás a Raaberbahn weboldalán, valamint a +43 2687 622 24-162 telefonszámon kapható.

A sztrájkot a vasúti dolgozók szakszervezete azért szervezi, mert jó ideje nem emelkedtek a fizetések, a korábbi tárgyalások szerint szerint pedig 2,7%-os reálbér-emelést kapnának a vasutasok, ami az inflációhoz képest mindössze 0,2%-os többletet jelentene, ez havonta bruttó 15 euró emelés, mondta a szakszervezet vezetője. A munkáltatók szerint legutóbb már 3%-os emelésről esett szó, de hogy ez mikor léphet életbe, azt nem tudni, a régi kollektív szerződés ugyanis júniusban lejárt.

Norbert Hofer közlekedési miniszter sajnálatát fejezte ki, hogy sztrájkra van a vasutasoknak szüksége ahhoz, hogy elérjék céljaikat, “Kár lenne, ha a kudarcba fulladt tárgyalások kárvallottjai az utasok lennének” mondta el egy közleményben a miniszter.

Fotók: IkvaHír archívum

eredeti link