Nem lesz jobb a soproni közösségi közlekedés

A reményekkel ellentétben nem állítják vissza a korábbi (egyébként 2012-ben már karcsúsított) helyi autóbusz-menetrendet Sopronban, de változások azért lesznek. Elég nagyok.

A tavalyi „takarékossági intézkedéseknek” köszönhetően jelentősen kiritkították a helyi buszjáratokat Sopronban. Most az „újraindítási program” keretében, várhatóan a december 10-i menetrendváltástól ezt visszacsinálják, de természetesen nem úgy, ahogy korábban volt. Olyan súlyos helyzet talán nem lesz, hogy forgalmas járatok csak kétóránként járjanak, de jelentős változásokra kell számítani. Az egyik ilyen talán a 20-as járat megszüntetése, mely helyett a 27-es járat fog a Várkerület felé közlekedni, így tehát az Erzsébet Kórház elérése továbbra is biztosított lesz ebből az útirányból is. Mondjuk átlátható nem lesz a 7-es buszcsalád, az biztos. 7, 7A, 7B, 7E, 7T, 17, 27, 27A, 27B, 27E, 27T, 27Y, ezekkel a jelzésekkel közlekednek majd járatok, valamelyik érint bizonyos megállókat, valamelyik nem, valamelyik egyik irányba közlekedik, valamelyik másik irányba közlekedik, ember legyen a talpán, aki átlátja ezt.

A Cyberpress mindenesetre jól összefoglalta az „átgondolt” menetrendi változásokat: úgy sűrítenek járatokat, hogy nem is sűrítik azokat. Az 1-es járat a korábbi 33 indulás helyett továbbra is csak 23-szor fog indulni a Jerevánról, a 2-es járat a korábbi 31 helyett 21-szer, a 7-es buszcsalád a korábbi 29 indulás helyett 19-szer.

The post Nem lesz jobb a soproni közösségi közlekedés appeared first on Ikvahír.

eredeti link