Késik, de lesz parkolóház az Árpád utcában

Az Árpád utcai parkolóház megépül, semmi kétség. Ez lesz Sopron első igazi parkolóháza, amit egyesek pozitívan, mások kevésbé pozitívan értékelnek. Egyrészt valamelyest enyhíti majd a tágabban vett belváros parkolási helyzetét, másrészt viszont negatív hatással is lehet bizonyos utcákra, hiszen a több parkoló még több autót is vonz.

Forrás: ÉTDR

Hogy kinek lesz igaza, azt csak a jövő döntheti el. Ami viszont biztos, hogy át kellett tervezni a parkolóház alapját, mégpedig azért, mert római kori falakat, és egy római kori út maradványait is megtalálták. Ez az út nem a Borostyánkőút, hanem egy arra merőleges, másik fontos ókori útvonal volt, mely szintén a Forum környékéről indult.

IkvaHír: DSC 2133 (Egyedi) - indafoto.hu

A Kisalföld arról is írt, hogy leletekben, értékekben gazdag a terület, amit pedig nem lehet kiemelni, azt úgy kell visszatemetni, hogy lehetőleg ne tegyünk benne kárt (ezt már én mondom). Ezért volt az, hogy hónapokon keresztül állt az építkezés, a gödör alján, a falak között pedig felgyülemlett az eső- illetve talajvíz. Ami pedig egy viccesebb pillanat volt, az az volt, amikor kacsát láttam úszkálni a vízen.

IkvaHír: IMG 20181002 181723 HDR - indafoto.hu

Ennek viszont már vége, szinte teljesen visszatemették a területet, hogy a tényleges parkolóház-építés mikor kezdődik, arról sajnos nincs információnk, arról pedig végképp semmi infó, hogy végül is mikorra fog elkészülni az objektum. Arra azért kíváncsi leszek, ha tényleg elkészül, végre lesz-e valami pozitív fejlemény az Ikva-Fenyő áruházakkal kapcsolatban is (nem a dózerre gondolok, hanem arra, hogy lesz-e bennük élet)…

KÉPGALÉRIÁNKBAN JÚLIUSI ÉS SZEPTEMBERI ÁLLAPOTOKRÓL IS TALÁLHATÓK FOTÓK!

eredeti link