Zalaegerszegen is megpróbáljuk…

Mármint megnyerni a soron következő bajnoki mérkőzésünket. A válogatott vb-selejtezői miatt a jövő héttől három hetes szünet következik a bajnokságban. “‘Fiaink” a szünet előtti utolsó mérkőzést Zalaegerszegen, a ZTE otthonában játsszák

A bajnokságban mindkét gárda 3-2-es győzelem-vereség mutatóval áll. Görög szakvezetőnk, Kostas a következőket mondta az ellenfélről: – A ZTE, ahogy eddigi eredményei is mutatják, egy jó, saját pályáján pedig kifejezetten erős csapat, így nehéz dolgunk lesz, ha nyerni akarunk. Mi viszont ezt szeretnénk, azért utazunk Zalaegerszegre, mert győzelemmel akarjuk zárni a szünet előtti időszakot.
Ehhez, úgy vélekedett elsősorban arra lenne szükség, hogy csapata le tudja lassítani ellenfele játékát. Hangsúlyozta: – fontos lenne, hogy féken tudjuk tartani a ZTE hátvédjeit, távolról jól dobó játékosait, valamint, hogy lepattanózásban – amivel eddig azért akadtak gondjaink, de már apránként e téren is kezdünk előrelépni – felvegyük a versenyt a ZTE-vel, sőt lehetőség szerint felül is múljuk őket e tekintetben.
Ami a támadójátékot illeti, annak kapcsán Kostas így vélekedett: – Támadásban továbbra is a csapatjáték az első, a labda járatása tiszta helyzetekig, de jó egyéni teljesítmények, néhány játékos jó dobóformája nélkül nincs siker.
Ami gondot jelent, az az amerikai center, Durham edzésen elszenvedett bokasérülése. Edzőnk reméli, hogy szombaton már rendelkezésére állhat, az Oroszlány ellen nem kevesebb, mint 4 dobást blokkoló középjátékos.

eredeti link