Látványos meccset veszítettünk el Zalaegerszegen

Színvonalas, látványos mérkőzésen a 3. negyed közepéig jól játszva gyakran vezettünk is a ZTE otthonában. Ekkor jött azonban a egy rövidzárlat, egy 10-0-lal ellépett a ZTE. Bár sérült centerünket, Durhamet nélkülöző csapatunknak volt tartása és a hajrában 4 pontra még feljött, fordítani már nem tudott

 

ZTE – SKC 94-87 (24-26, 21-17,29-21, 20-23)
Zalaegerszeg, férfi NB I, 1300 néző
V.: Papp p., Nagy V., Szilágyi B.

ZTE: TRICE 17/6, RAKICSEVICS 18/12, Polster 5/3, OSZTOJICS 17, Smith 2
Cs.: O’REILLY 18/12, Keller I. 8/6, Csuti, NÉMETH Á. 7/3, Zsíros
Edző: Sebastian Krasovec

SKC: JOSEPH 24/6, JONES 14/6, Valerio-Bodon 3/3, BARNETT 10, MOLNÁR M.18
Cs.: Sitku 5/3, Shine 13/3, Supola, Takács
Edző: Kostas Flevarakis

Udvarias taps fogadta a hazai szurkolók részéről csapatunk a nyáron az előző szezonban éppen a ZTE-ben kosarazó játékosát, Jordan Barnettet.
Osztojics duplájára ügyes akció végén Valerio Bodon szép triplájával feleltünk, majd egy újabb hazai kettesre a Molnár Marci jóvoltából visszaszerzett támadópattanó után Jones dobott triplát. A szakasz közepén Molnár Marci kosaraival, ha szűken is, de vezettünk, a ZTE-t a két szerb légiós, Rakicsevics és Osztojics tartotta versenyben. Barnett zsákolt nagyot a neki oly ismerős gyűrűbe, majd Jones újabb triplát emelt be, és Sitku Marci is hármassal “szállt be”, jó dobóformával 7 ponttal elléptünk. A szakasz hajrájában a sérült Durhamet nélkülöző csapatunk alacsonyabb szekezetre állt, s ezt kihasználva 2 pontra feljöttek a hazaiak.

A 2. etapot a padról beszálló O’Reilly villanásaival a hazaiak kezdték jobban, s egy 5-0-lal át is vették a vezetést. Joseph szép duplát, majd Shine ragyogóan labdát és ziccerből újabb 2 pontot szerzett. Váltott vezetéssel haladtak a felek. A szakasz közepén jött egy kis zavar a játékban, 3 ponttal ellépett a ZTE, Kostas rendezni akarta a sorokat, időt kért. Molnár Marci és Barnett is támadópattanó után volt eredményes, utóbbi pozíciójátékból is, s e remek 6-0-lal visszaszereztük a vezetést. A félidő végén váltott vezetéssel haladtak a csapatok, Keller Iván triplájára felelt Sitku Marci szép, távoli duplával, de a félidő Osztojics kosarával és 2 pontos hazai vezetéssel zárult.

Trice triplájával indult a 2. félidő, ám Joseph és Molnár Marci révén feleltünk rá, sőt előbbi 4 pontos akciójával (tripla +büntető) vissza is szereztük a vezetést. Trice lépett elő hazai oldalon, mi viszont támadásban “megálltunk”, nem nagyon tudtuk tiszta helyzetekig játszani az akciókat és egy 8-2-vel, 5 ponttal elléptek a hazaiak. Csapatunkat ekkor Jones hol kosárral, hol gólpasszal tartotta versenyben, utóbbiakból Barnett szomorította az előző évadban még neki szorító zalai drukkereket. A “fonalat kapó” Trice viszont – ismerjük el – szép megoldásaival, – rendre tapsra ragadtatta őket, vezérletével a szakasz második felében 8 ponttal megugrottak a hazaiak, időt is kért Kostas. Nem segített, szétesett a játék, tovább “nyílt az olló”, s összességében egy 10-0-lal 13 pontra nőtt a Trice-Rakicsevics duó vezette ZTE előnye. A negyed végén Joseph és Molnár Marci jóvoltából 10 pontra visszajöttünk.

A 4. negyed elején a csereként érkező Németh Ákos villanásaival növelte előnyét a ZTE, bő 2 perc elteltével már 16 ponttal vezetett a szakaszt 8-2-vel kezdő hazai gárda. Zónára váltottunk és sikerült megtörni a hazai lendületet, Molnár Marci és Jones vezetésével egy 10-0-lal a szakasz közepére szorossá tettük a meccset, az ekkor több tiszta helyzetet is elhibázó hazaiak ellen.  A hosszabb hazai kosárcsendet Rakicsevics törte meg triplával, de Shine hármassal felelt rá. Mindkét csapat több akciót is elrontott, majd Joseph 4-re hozta föl csapatunkat, bő 2 és fél perccel a vége előtt. Előbb Keller, majd egy újabb Joseph-dupla után O’Reilly dobott hármast, 8-ra nőtt a hátrány, Kostas kért időt. Bő 40 másodperccel a vége előtt Shine kosaránál még felcsillant a remény, ám sajnos a bónusz kimaradt, O’Reilly keze pedig nem remegett meg a vonalon, így látványos, nagy csatában végül 7 pontos hazai siker született.

Fotók: Jóna István

eredeti link