Megvan a harmadik diadal

Az Oroszlányt 64 ponton tartva, helyenként kifejezetten látványosan játszva biztosan nyertünk, és ezzel megszereztük harmadik győzelmünket. A mérkőzést a 4. negyed elején hatalmas zsákolásokkal, triplával tarkított parádéval döntöttük el
SKC – OSE Lions  76-64 (15-10,  20-14, 14-19, 27-21)
Sopron, férfi NB I,  2000  néző
V.: Kapitány, Farkas, Jakab
SKC: JOSEPH 15/3, JONES 21/9, VALERIO-BODON 8, Barnett 8, DURHAM 7
Cs. MOLNÁR M. 7, SHINE 9/3, Supola, Sitku 1, Takács
Edző: Kostas Flevarakis
OSE: RUJÁK 8/6, DMITRIJEVICS 20/3, CAREV 11/9, KRESTININ 11, Calloway 5/3
Cs.: Barnjak 2, Illés 5/3, Werner, Dorogi 2
Edző: Simon Petrov
Oroszlányból is érkeztek drukkerek szép számmal, jó hangulatúnak ígérkezett tehát az összecsapás. Jones a büntetővonalról dobott tempójával mi szereztünk vezetést, majd betörésből egalizált az OSE. Ha kosarak nem is születtek egy ideig, 1-1 látványos blokk színesítette a játékot, a mieink részéről Joseph kapta, majd az ellenakció végén Durham “visszaadta”. Dmitrijevics triplája után centerünk kiosztotta második “sapkáját” is. Egyik szebb volt, mint a másik, de a támadójáték most is akadozott. A szakasz közepén a vendégek Ruji révén második hármasukat is bedobták, válaszul Jones megszerezte a mi első triplánkat, majd  labdaszerzés és lerohanás után Valerio-Bodon zsákolt óriásit. A negyed második felében sikerült egy szűk előnyt állandósítani, többek között a volt csapatának egy betörés utáni szép kosárral “beköszönő” Molnár Marci révén. A szakasz Shine szép duplájával, s az ellenfelet 10 ponton tartó csapatunk 5 pontos vezetésével zárult.

A 2. etap Shine nevéhez méltó “ragyogó” duplájával indult, ám azonnal jött rá a válasz a vendégektől. Joseph lerohanásból szerzett kosara, majd Barnett szemfüles találata után 9 pontra nőtt az előny, a szakasz közepén pedig előbbi betörésből szerzett duplájával 10 fölé. Ezután jött egy kis kapkodás a játékban, de a félidő hajrájában félidő Jones két duplával átlendítette a holtponton a csapatot. A félidő Molnár Marci zsákolásával és csapatunk 11 pontos vezetésével zárult.

Rosszul, labdákat eladva, egyénieskedve kezdtük a 2. félidőt, Ruják triplája egy 8-0-s vendég rohamot indított el, indokolt volt Kostas időkérése. A szakasz közepén Carev hármasával egyenlített is az Oroszlány, szerencsére válaszul Jones rögtön dobott egy hármast. Ez átlendítette a holtponton az SKC-t, amely egy pazar 10-2-vel újra ellépett ellenfelétől, miközben az amúgy pont nélkül álló Durham a 4. blokkját is kiosztotta. A szakasz végén az addig a “légelhárításban” jeleskedő Durham a túloldalon is villant egy nagy zsákolással, de a negyed Dmitrijevics büntetőivel és csapatunk 6 pontos vezetésével zárult.

Egy gyönyörű Jones-Durham alley-oop-pal indult a záróetap, ráadásul az akció 3 fontos pontot hozott a konyhára, mivel centerünk a büntetőt is a “helyére” küldte. Labdaszerzés és Barnett zsákolása után 10 fölé nőtt az előny. Hiába dobott triplát Calloway révén az OSE, erre Jones felelt hármassal, majd Valerio-Bodon is “rántott” egy jókorát. Triplával és zsákolásokkal, azaz roppant látványos játékot bemutatva kezdtük 10-3-mal az etapot és tettünk szert 13 pontos előnyre. A szakasz közepén Barnett és Valerio-Bodon találtaival tartottuk a 10 és 15 pont közötti előnyt. 2 és fél perccel a vége előtt ugyan 10 ponton belülre került az Oroszlány, de Jones, Barnett és Valerio-Bodon jóvoltából egy 6-0-lal végleg eldöntöttük a mérkőzést.

Kostas Flevarakis: Szeretnék gratulálni a játékosoknak és a szurkolóknak is. A játékosoknak azért, mert ez már a harmadik mérkőzésünk volt hat nap alatt, és ez nem könnyű az olyan csapatoknak, amelyeket nem ilyen terhelésre terveztek, de a srácok nagyon jól teljesítettek. Szereztünk két nagy győzelmet, Pakson és ma. Bár a Falco ellen nem jött ki a lépés, a mostani egy nagyon jó meccs volt. A védekezésünk a mérkőzés legnagyobb részében hihetetlenül jól működött. Támadásban viszont hiába volt húsz gólpasszunk, hiszen eladtunk mellé tizenhat labdát, ezen mindenképpen javítanunk kell. Tizenhat eladott labda nagyon sok, főleg úgy, ha a legtöbb nem az ellenfél által kikényszerített hiba eredménye. Van még egy meccsünk a szünet előtt a ZTE ellen, de most próbálunk egy kicsit pihenni, mert a srácoknak szükségük van rá, aztán elkezdjük a felkészülést a következő meccsre, hogy a legjobb formánkat tudjuk hozni Zalaegerszegen.

Yasiin Joseph: Kemény, harcos mérkőzés volt. Mindkét fél keményen küzdött. Az Oroszlány nagy energiával érkezett meg a meccsbe, és ebben segítettek a szurkolóik is. Mi is és ők is kitették a szívüket a pályára, de végül mi kerültünk ki győztesen a meccsből.

eredeti link