Tovább szépül a soproni várfal, rá is fér

A soproni városfal több ponton a “Nemzeti Várprogram” keretein belül újul meg, melynek már látható elemei is vannak. A program hivatalos weboldala szerint a projekt célja:

“A Fabricius-ház, a Tábornokház valamint a Storno-ház épületeinek összekapcsolása, egy múzeumi egység létrehozása. Függőkert rehabilitálása és megnyitása, a kerten keresztül az összeköttetés megteremtése a három ház, valamint a Tűztorony között. Főbejárat kialakítása a Tábornokházon keresztül. A Tábornokház udvarának lefedése, továbbá központi fogadótér. A Tábornokház udvarában akadálymentes lift építése, mindhárom épület akadálymentesítése. A látogatói kiszolgáló funkciók, valamint a látogatói útvonalak infokommunikációs eszközökkel történő kijelölése. A Tábornokház belső udvarának, kert felőli szárnyának, valamint csigalépcsőjének és lakótornyának, valamint a Fabricius-ház lovagtermének kortárs módon történő megújítása. A meglévő kiállítóterek felújítása, új kiállítóterek létrehozása. Az épületek egyes termeiben funkcióváltás megvalósítása, új funkciók kialakítása. A Várfalsétány, valamint a Romkert turisztikai fejlesztése, továbbá a Romkert melletti várfalszakasz felújítása.”

GePaRdLaCeE: DSC 2281 (Egyedi) - indafoto.hu

A munkások eddig a régi “nagyABC”, mostani dm mögötti területen dolgoztak. Jó sokáig, a télen elkezdett munkafolyamat ugyanis úgy tűnik, még mindig nem zárult le, bár az állványzatot már lebontották, azok továbbra is ott  vannak a macskaköves területen. Ráfér egyébként a várfalra a felújítás, a római kori feltárás környékén, a városháza mellett leomlott részt például cikkünk 2016-os megjelenése óta sem csinálták meg, na majd talán most. Képgalériánkban fentről (is) tekinthető meg, hogy milyen lett a felújítás után a várfal a már említett “nagyABC” mögött.

GePaRdLaCeE: DSC 2258 (Egyedi) - indafoto.hu

GePaRdLaCeE: DSC 2259 (Egyedi) - indafoto.hu

GePaRdLaCeE: DSC 2263 (Egyedi) - indafoto.hu

GePaRdLaCeE: DSC 2267 (Egyedi) - indafoto.hu

GePaRdLaCeE: DSC 2271 (Egyedi) - indafoto.hu

GePaRdLaCeE: DSC 2270 (Egyedi) - indafoto.hu

GePaRdLaCeE: DSC 2274 (Egyedi) - indafoto.hu

GePaRdLaCeE: DSC 2278 (Egyedi) - indafoto.hu

TELJES KÉPGALÉRIA ITT!

eredeti link