Meglepő! Ennyire kihasznált az aranyhegyi parkoló

Az új aranyhegyi parkolót az önkormányzat a városrész parkolási gondjainak enyhítésére szánta. A Faller Jenő utcai ipari területen kialakított, bekerített, napelemes lámpákkal kivilágított parkolót több, mint 300 személygépjármű használhatja. Az egész Aranyhegy körbe van táblázva, hogy garantáltan mindenki megtalálhassa a kijelölt parkolót.

Sokaknak azonban ez úgy tűnik nem igazán megy. Bár rendkívül kedvező áron lehet parkolni (20Ft/óra illetve 200Ft/nap), a legtöbben továbbra is az utcákon tárolják autóikat. Az autótulajdonosokat nem riasztja el a megállni/várakozni tilos tábla sem, valamint több helyen kereszteződésekben, útkanyarulatokban is autók állnak. Tény, az új parkoló valamennyire kiesik a körforgásból, viszont az Aranyhegy legtávolabbi részéről is nagyjából 10 perc alatt elérhető gyalogosan, ráadásul végig van járda is.

A bekerített, kivilágított parkolót érvényes helyi, avagy aranyhegyi lakcímkártyával kedvezményes éves díjjal is igénybe lehet venni, melynek összege 5000Ft+áfa/év, a második autónál pedig 10.000Ft+áfa/év. A kedvezményes parkolási lehetőséget csak a következő utcákban lakó magánszemélyek vehetik igénybe: Rákosi út páratlan oldal (25-61/a), páros oldal (30-50), Nemeskúti út páratlan oldal (7-9d), páros oldal (2-4), Póda Endre utca, Tárczy-Hornoch Antal utca, Vendel Miklós utca, Faller Jenő utca 24-ig, Verő József utca, Handler Nándor utca, Mende Gusztáv utca, Ív utca, Aranyhegy utca. Más is parkolhat itt természetesen, de ott már valamivel borsosabb az éves díj, 29.400Ft+áfa/év.

Többször is jártam a környéken, napközben és este illetve éjjel is megnéztem, mennyire kihasznált az új parkoló. Saját tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy gyakran 1%-os kihasználtsággal SEM működik a terület, a parkoló autók száma 2 és 9 között volt, bármikor ott jártam.

Egyébként sehol nem említik, hogy a Nemzeti Mobilfizetés keretein belül mobillal is meg lehetne vásárolni az aranyhegyi parkolóba a jegyet, ez az automatákon sem szerepel, valamint az nmzrt.hu-n sincs fent.

További részletek az aranyhegyi parkolóról a Sopron Holding oldalán

eredeti link