Kostas Flevarakis a Magyar Kupáról

Kostas Flevarakis vezetőedzőt kértük, hogy ossza meg velünk a Magyar Kupával kapcsolatos gondolatait
Bejutottak a Magyar Kupa négyes döntőjébe, ahol a Szolnok lesz az első ellenfél. Mit vár az első mérkőzéstől, és az egész hétvégétől együttvéve?
– A Final fourt illetően két dolog jár a fejemben. Az első az, hogy a játékosaimnak oda kell menniük, és… ez egy igazi ünnepe a kosárlabdának Magyarországon, és minden országban. Szóval egyfelől a játékosoknak, a szurkolóknak ünnepelniük kell, hogy eljutottak oda, másfelől viszont nem úgy mész oda egy négyes döntőbe, egy kupába, hogy csak ott legyél. A legjobbodat nyújtod ott, és a lehető legtöbb győzelmet szeretnéd begyűjteni. Nem mi vagyunk a favoritok, és ezt tudjuk, de nekem ez a harmadik Final fourom karrierem során, és az egyik döntő volt – már két kupám van pályafutásom alatt, és remélem, megszerezhetem a harmadikat Magyarországon. Ismét azt várom a játékosoktól, hogy menjenek oda, és adjanak ki mindent magukból, szívvel-lélekkel. Élvezzék ki ezt az egészet a szurkolókkal közösen, és akkor remélhetőleg elérjük a lehető legjobb eredményt. Mindig optimisták és nagyravágyók vagyunk, de közben a földön járunk, és tudjuk, ki lehet esélyes és ki kevésbé, de nem mindig a favoritok nyerik a meccseket.
Semleges pályán, Budapesten játsszák a kupameccseket. Mit gondol a helyszínről? Milyen hangulatra számít?
– Ahogy korábban is mondtam, azt várom, hogy ez egy ünnep, egy fieszta legyen a magyar kosárlabdának, és hogy minden csapat szurkolói ott legyenek, minden csapat a legjobbját nyújtsa, hogy megnyerje ezt a kupát. Tudjuk, hogy mindkét meccsnek megvannak az egyértelmű esélyesei, de mi odamegyünk, tesszük a dolgunkat, és még büszkébbé tesszük ezt a várost. Ezt várom, összességében, minden csapat számára pedig remélem, hogy ez egy jó torna lesz, egy jó négyes döntő, a nap végén pedig profitáljon belőle a magyar kosárlabda.
Mit gondol, mi lehet a kulcs ahhoz, hogy egy jó meccset játsszunk a Szolnokkal, és akár le is győzzük?
– A legfontosabb dolog az energia lesz. Minden csapat nagyon motivált, de az Oroszlány elleni egy nagyon nehéz mérkőzés volt, azelőtt pedig egy még nehezebbet játszottunk Nyíregyházán két hosszabbítással, ezért úgy gondolom, hogy nagyon fontos lesz az energia, és hogy tudjuk kontrollálni a mérkőzés tempóját, ezen felül pedig szükségünk lesz minden játékosra. Mindenkinek készen kell állnia, nem számít, hány percet töltenek a pályán, mindent bele kell adniuk a csapatért.

 

eredeti link