Alaposan megdolgoztunk a Magyar Kupa négyes döntőjéért

Hullámzó játékot, csapatunk részéről pedig hasonló teljesítményt hozó, izgalmas mérkőzésen a játékidő nagyobb részében vezetve, a kritikus helyzetekben jól dobva legyőztük a remek tripladobó formát kifogó Oroszlányt a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa negyeddöntőjében, így csapatunk ott lesz a Budapesten, a Tüskecsarnokban rendezendő hétvégi négyes döntőben

Sopron KC – OSE Lions 86-80 (22-16, 15-12, 23-25, 26-27)
Sopron, Zsíros Tibor Magyar Kupa negyeddöntő, 2.000 néző
V.: Benczur, Söjtöry, Minár

SKC: Joseph 7/3, JONES 19/9, Valerio-Bodon 6/3, BARNETT 24/15, DURHAM 17
Cs.: White 7, Molnár 3, Takács, Supola 3, Sitku
Edző: Kostas Flevarakis

OSE: DMITIRJEVICS 24/12, Ruják 5/3, Szabadfi, Calloway 10/6, Krestinin 8
Cs.: BARNJAK 17/9, Illés 3/3, Henry 6, Carev, DOROGI 7/3, Werner, Mucza
Edző: Simon Petrov

Joseph és Barnett egyéni akcióival és Vincent egy jó büntetőjével 5-0-lal indítottuk a remek hangulatban kezdődő negyeddöntőt. Calloway hármasa, fordítást jelentő Krestinin vezette 10-2-es oroszlányi rohamot indított el, támadójátékunk elég esetlegessé vált. A szakasz közepén Barnett duplájával, majd hármasával visszaszereztük a vezetést. A negyed második felében többek között Vincent triplájának köszönhetően, már domináltunk és 6 pontos előnnyel zártuk a szakaszt.

A második etapot sok hibával, ki nem kényszerített eladott labdákkal és rosszul megválasztott, pontatlan dobásokkal kezdtük. Az Oroszlány egy 12-1-gyel Dmitrijevics vezérletével nemcsak fordított, de el is lépett. Több, mint 6 perc elteltével szerezte Durham az első akciókosarunkat, majd Jones 2+1-es játékával ki is egyenlítettünk. Ellenfelünk szakvezetője érthetően nem akarta, hogy még inkább lendületbe jöjjünk, időt kért. Nem sokat használt, White egy jó büntetőjével visszaszereztük a vezetést, majd betörésből is betalált, aztán lerohanás végén Barnett zsákolt nagyot – újból időt kért azt OSE. Barnett újabb triplával fejelte meg addigi remeklését, 9 pontos előnnyel zártuk a félidőt.

A második 20 perc Durham 2+1-es játékával indult, erre azonban Barnjak révén triplával felelt az OSE. A remek formában játszó Barnett beemelte a 3. hármasát, Durham zsákolása után pedig 14-re nőtt az előny. Látványos volt a játék, Calloway hármasa után Durham „húzott” egy újabb nagyot, őt ekkor többször sikerült ügyesen és üresen megjátszani a palánk alatt. A negyed közepén jött egy hullámvölgy játékunkban, s a leginkább Barnjak tripláira építő ellenfelünk egy 7-0-lal 4 pontra feljött ellenfelünk. A holtponton Molnár Marci lendítette át csapatunkat, majd jött a 4. Barnett-hármas. Végül 7 pontos előnnyel fordulhattunk a záró szakaszra.

A záróetap eleje Supola és Henry pontpárbaját hozta. Utóbbi 2+1-es játékával és Illés hármasával, 2 pontra jött föl az Oroszlány. Ritmust vesztettünk, Dmitrijevics büntetővel egalizált, amikor beesett az extrát hozó Barnett 5. triplája. Dmitrijevics egy, majd Jones két hármast dobott. Dmitrijevics – ismerjük el – bravúros hármasa fokozta az izgalmakat, ám tripláira Jones rendre hárompontosokkal felelt. Durham alley-oop zsákolásával 5 pontos előnnyel vágtunk neki az utolsó percnek, majd 1 büntetőt is bedobott, aztán White kettőt, s ezzel eldőlt, bejutotunk a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa négyes döntőjébe.
Legközelebb szombaton 17 órakor lépünk pályára a Tüskecsarnokban, a Szolnoki Olajbányász ellen.

Andre Jones: Büszke vagyok a csapatomra! Ez évek óta az első alkalom, hogy a Sopron bejutott a négyes döntőbe. Playoff hangulatban, playoff szintű kosárlabdát láthattunk, ezt is mondtam a srácoknak, hogy pontosan ilyen lesz jövő héten a ZTE ellen is. Kemény védekezés, talán egy kevés pontos meccs, és labdabirtoklásról labdabirtoklásra haladunk, ahogy ma is, és a végén nagy kosarakat dobtunk. Sosem kételkedtünk magunkban, és büszke vagyok, hogy ezt elértük, mert amikor a vereségsorozatban voltunk, hamar negatívvá váltunk, és ezen még most is dolgozunk, most viszont bejutottunk a négyes döntőbe, amivel lendületet szereztünk, és némi önbizalmat is. A Szolnok a következő ellenfél, egy korábbi csapatom, úgyhogy most pihenünk, és szombaton irány Budapest!

Kostas Flevarakis: Nagy nap ez Sopron számára! Az elmúlt években a csapat a top klubok közé emelkedett, most is ötödik helyen végeztünk az alapszakaszban, és tavaly ugyanilyen eredménnyel zártunk – ötödik helyen tizenöt győzelemmel. Ezen felül ott van most a négyes döntő, és ez nagy dolog! Mindenkinek büszkének kell lennie, ahogy én is büszke vagyok a srácokra! Ahogy arra számítani lehetett, nagy meccs volt a mai, minden csapat küzdeni akart a négyes döntőért, egy trófeáért a karrierjükben. Mindenki az élete árán is harcolt érte, és ahogy láttam, a többi találkozón is ez történt. Úgy hiszem, végig mi irányítottuk a mérkőzést, de a második félidőben Dimitrijevics és Barnjak dobásaival az OSE szorossá tudta tenni. Mi viszont az OSE játékának a szöges ellentétét hoztunk, ők egy-egy elleni helyzetekből szereztek nagy hármasokat, míg a mi tripláink gólpasszok után jöttek. Egész évben nagy fegyverünk volt, hogy egységesek vagyunk. Még egyszer gratulálok mindkét csapatnak és a szurkolóknak is, nagyszerű hangulatot teremtettek. Most pihenni fogunk, és bár nem mi vagyunk a favoritok a kupában, a legjobbunkat fogjuk nyújtani, aztán folytatjuk a többi mérkőzéssel. Ezelőtt nagyon nehéz meccset játszottunk Nyíregyházán két hosszabbítással, így most a lehető legtöbb energiával kell továbbmennünk, és megvívni a hátralévő találkozókat!

eredeti link