Hét év után újra a Magyar Kupa végjátékában csapatunk

A házasságokban hét évet mondanak kritikus időnek. Nos, csapatunk éppen ennyi ideje „vált el” a Magyar Kupa végjátékától, ám idén „újra melegítheti a káposztát”. Jó étvágyat, srácok!

Kostas Flevarakis, csapatunk görög sikeredzője a szombati, Szolnok elleni elődöntő kapcsán azt fejtegette, hogy egy négyes döntőbe erős, jó csapatok jutnak be, s ilyen a holnapi rivális, a Szolnok is. Vannak a palánk alatt nagyon hatékonyan dolgozó, erős, jól lepattanózó játékosai, távolról remekül dobó kosarasai, és egy-egy elleni játékban nagyon veszélyes, atletikus, villámgyors jemberei – nem szabad hagyni őket rohanni. Hozzátette: egy négyes döntőben minden résztvevő célja a lehető legjobb eredményt elérni. Kostas kiemelte: nagyon nagy dolog, hogy hosszú évek után sikerült újra bekerülni a kupa négyes döntőjébe. Ez egyrészt egy nagy lehetőség egy szép sikert elérni, egy trófeát nyerni, másrészt lehetőség ilyen tétre menő mérkőzéseken tapasztalatot szerezni a játékosoknak. Mint mondta, azt próbálta sulykolni a srácokba, hogy próbálják meg élvezni a játékot a négyes döntőben, méghozzá úgy, hogy emellett a maximumot nyújtják.

A legutóbb kupadöntőben járt SKC-ból két játékos, kapitányunk, Takács Norbi, valamint a hozzánk nyáron visszatérő Molnár Marci maradt hírmondónak. Ez utóbbi, azaz volt válogatott középjátékosunk örül, hogy számára nagyon kedves helyszínen, a Tüskecsarnokban léphet pályára a Zsíros Tibor Magyar Kupa négyes döntőjében.
Centerünk honlapunknak elmondta, élete eddigi egyetlen válogatott mérkőzését ebben a csarnokban játszotta a litvánok elleni selejtezőn, és nagy örömmel tér újra vissza a létesítménybe. Az Oroszlány elleni negyeddöntő kapcsán azt fejtegette, hogy előző együttese extra triplákkal, védők szorításában, időnként a hárompontoson túl eleresztett távoli találataikkal alaposan megnehezítették a csapata dolgát, de a lényeg, hogy sikerült bejutni a négy közé.

Marci a legutóbb 7 éve a Magyar Kupa végjátékba eljutó SKC-nak is tagja volt. Ő azóta több csapatot is megjárt, a DEAC-cal kupadöntőt is játszott, majd tavaly nyáron visszatért. Mindeközben csapatunk többször is „beragadt” a bajnoki rajtnál, s nem jutott el a kupa nyolcas, majd négyes döntőjébe. A Szolnok elleni elődöntő esélyeit Marci így látja: “Egy nagyon szervezett, magas játékintelligenciával rendelkező játékosok alkotta csapattal találkozunk az elődöntőben. Rajtunk abszolút nem lesz nyomás, de megpróbálunk mindent kiadni magunkból, s mindent megtenni a minél jobb szereplésért. Mindenképpen szeretnénk valamilyen éremmel hazatérni Budapestről.”
Csapatunk holnap 17 órakor lép először a pályára, a Szolnoki Olajbányásszal küzd meg a döntőbe jutásért.

eredeti link