Kerékpártúrákkal indult a nyár

Az elmúlt hetekben három kerékpártúrára is sor került térségben. A kerékpározás, mint szabadidős tevékenység és mint sport is egyre népszerűbb a környéken, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy mindegyik kerékpártúrán rengetegen vettek részt.

Elsőként május 19-én rendezték a Rosalia kerékpáros túranapot (Rosalia Radwandertag). A résztvevők Nagymartonból indulhattak, és négy táv közül választhattak, a legkisebbeknek egy 11km-es útvonal volt kijelölve, a kényelmes kerékpárosoknak 28km volt a táv, volt még egy 50km-es a sportosabbaknak és az e-bike-kal érkezőknek, és egy 33km-es mountain bike útvonal.  Évről évre többen vesznek részt a programon, mindig érkeznek résztvevők Magyarországról is. A szervezők idén is ajándékcsomaggal kedveskedtek az előzetesen regisztrált kerékpárosoknak, aki pedig minden checkpointon pecsételt, még egy kerékpáros pólót is kapott.

Május 25-én Fülesről indult határon átnyúló kerékpártúra. A Napnyugat Turisztikai Egyesület által szervezett “Kápolnák útján” című kerékpártúrát évről évre megrendezik, de most először indult a menet a Felsőpulyai járásból. A résztvevők egy egész napos programon vehettek részt, melynek során felkereshették a környék kápolnáit, a legtöbb helyen pedig étellel-itallal, programokkal várták a kerékpárosokat.

Idén rendhagyóan nem május utolsó vasárnapján, hanem június első vasárnapján rendezték immáron 28. alkalommal a Vasvilla’ Családi Kerékpártúrát. A táv a szokásos Sopron-Sopronkőhida-Fertőrákos-Balf-Sopron volt, idén mintegy 1000 fő kerekezővel. A kerékpártúra után tombolasorsolás következett, melyben több, mint 20 kerékpárt is kisorsoltak. A kerékpártúra jó hangulatban zajlott, kiválóak voltak a körülmények és az időjárásra sem lehetett panasz.

eredeti link