Göcsej-kupa után, bajnoki rajt előtt

Nem törődik az edzőmeccsek eredményeivel edzőnk, Kostas, aki jelenleg a csapatépítést tartja a legfontosabb feladatának
Két vereséggel a 4. helyen zárta csapatunk a Göcsej-kupát a múlt hétvégén, Zalaegerszegen. Hétvégén indul a bajnokság. Edzőnkkel, Kostasszal beszélgettünk.
– Hogy láttad a csapat játékát egy héttel a bajnoki rajt előtt?
– Ahogyan eddig, a felkészülési mérkőzéseken ezúttal sem az eredményt tartottam fontosnak, hanem a csapat építését. Korábban is említettem, teljesen átalakultunk, új csapatot kell építeni, amelyhez nem kevesebb, mint hét új, meghatározó játékos érkezett. Centerünk bő egy hete érkezett, hátvédünk nagyjából két hete van velünk, ráadásul menet közben is kénytelenek voltunk váltani, bedobónk, Tavarius Shine még nem is edzett, játszott velünk. Most, ettől a héttől kezdünk edzeni a teljes kerettel. Meg kell érteni: kell némi idő ahhoz, hogy játékosaink megismerjék egymást a pályán és azon kívül is. Nem a felkészülési tornákra, edzőmeccsekre készülünk, hanem egy hosszú, nehéz szezonra. Ezzel együtt optimista vagyok, van elég tapasztalatom egy csapat építésében, sok szinten, sok helyen dolgoztam már. A srácokon pedig látszik, akarnak edzeni, fejlődni, nagyon keményen készülnek, jól dolgoznak.
– Az előző évi társaságnak volt egy remek sorozata, tizenhárom győzelemmel. Mit gondolsz, a jelenlegi társulat is képes lehet majd valami hasonlóra?
– Nem szerencsés egy csúcsformában lévő csapatot, egy még csak alakuló, az útja elején járó társasággal összehasonlítani. A most épülő SKC egy teljesen más csapat lesz, mint amilyen az előző szezonbeli volt, más egyéniségekkel, más játékosokkal, más erényekkel és gyengeségekkel. De, ahogy már említettem, össze fogunk állni.
– Nincs egészen egy hét a bajnoki rajtig. Mi a közeljövő legfontosabb feladata?
– Folytatni kell a csapat építését, de még egyszer hangsúlyozom, hét új játékossal ehhez idő kell. Most, ettől a héttől kezdve készülhet együtt a teljes keret, minél előbb ki kell alakuljon a társaságon belül egyfajta kémia, egységes csapat, egy jó közösség pályán és azon kívül egyaránt. Ezen, és a keretet alkotó játékosok részére a leghatékonyabb taktika kialakításán dolgozunk. Jó mentalitással, hozzáállással dolgozik a társaság, bízom a játékosokban.

eredeti link