Szezonnyitó csata – “hadvezér” nélkül

Szurkolóink bizonyára sokan emlékeznek az előző évad meglehetősen feszült légkörben befejeződő utolsó, az Alba elleni negyeddöntő záró, 3. szűk vereségünkkel záruló összecsapására. A mérkőzés végén kiállították edzőnket, Kostast, aki eltiltást kapott, így nem ülhet a kispadon a holnapi DEAC elleni találkozón. Ennek ellenére görög szakvezetőnk bizakodó, megpróbálta a lehető legjobban felkészíteni csapatát, amelyet a DEAC ellen segítője, Bors Miklós dirigál majd a kispadról

Kostas Flevarakis kiemelte: a jelentősen átalakított csapat, amelybe hét új, meghatározó játékos is érkezett, kemény munkát végezve szépen halad, de még azért van hová fejlődni. Mivel nem túl régóta van együtt a teljes keret, azért kell még idő, hogy teljesen összeszokjon a társaság, összeálljon a játék.
Ami a holnapi rivális DEAC-ot illeti, ott is jelentős változások történtek, de – mint azt vezetőedzőnk hangsúlyozta: “együtt maradt a Polyák-Drenovac-Tóth Ádám tengely. A már említett Polyák és Tóth mellett a frissen igazolt Mócsán, valamint veszélyes fiataljaik erős, jó magyar magot alkotnak. Drenovac mellett új légiósai is vannak a DEAC-nak, új edzőjük pedig nyilván új filozófia szerint építi a csapatát. Mindent egybevetve egy erős, jó ellenfél látogat hozzánk a szezonnyitón”.
Az esélyek kapcsán Kostas azt hangsúlyozta, egy szezonnyitó mindig izgalmas. Két jelentősen átalakított, és feltehetően játékában még nem “teljesen kész” gárda csap össze, így Kostas szerint jelentős szerepük lesz a mentális tényezőknek. Mint kifejtette: az előző évadokban sok szép estét éltek meg együtt a soproni közönséggel, szurkolótáborral, az évadnyitón is óriási szükség lesz a szurkolók segítségére.
“Keményen dolgoztunk, de az utóbbi napokban már a frissítésre is figyeltünk, hogy nagy intenzitással tudjunk játszani. A csapatnak 40 percen át maximális akarattal és koncentrációval kell teljesíteni a pályán, és ebben úgy a kritikus szituációkban, mint a pozitív, szép pillanatokban egyaránt nagy szüksége lesz csapatának a segítségre, a buzdításra a lelátóról. Napról napra fejlődünk, és abban is bízom, hogy hamarosan már látványos, szép játékot tudunk nyújtani. Most azonban még nem tart itt a társaság, ezért fokozott jelentősége lesz annak, ami amúgy is alapvető: a küzdésnek, harcosságnak, agresszivitásnak, koncentrációnak.”

eredeti link