Későn kezdtünk hajrázni

Az első félidő végén nagyon “elengedtük” a Brno csapatát a Göcsej-kupa bronzmeccsén, majd térfélcsere után bár többször is felzárkóztunk, a kritikus pillanatokban rendere újított ellenfelünk, amelynek többször is volt 10 pont fölötti előnye. A hajrában addig gyengén triplázó csapatunk játékosai 3 hármast “beverve” szorossá tették a találkozót, de megfordítani már nem tudták

SKC – Brno 83-86 (20-22, 19-26, 19-20, 23-16)
Göcsej-kupa, Zalaegerszeg, bronzmeccs

SKC: Joseph 9/3, JONES 20/12, VALERIO-BODON 6, BARNETT 16, Durham 11
Cs.: CSENDES 5/3, Molnár 4, Sitku 4, Takács, SUPOLA 6

“Beragadtunk” a kezdésnél, 5-0-ra, 10-4-re, majd 17-7-re is vezetett a Brno, csapatunkból ekkor leginkább Valerio-Bodon volt veszélyes. A szakasz közepén Jones triplájára építve egy 7-0-lal zárkóztunk, sőt Jones újabb hármasával és Barnett kosaraival fordítani is sikerül, de végül 2 pontos hátránnyal fejeztük be a nyitóetapot.
A második etap elején cserejátékosaink, a bátran, ügyesen játszó Csendes Péter, valamint Sitku Marci villanásaival tartottuk a lépést az ellenféllel, majd a szakasz közepén centerünk, Durham 2+1-es akciójával a vezetést is átvettük. Kaptunk 2 triplát, a félidő végét pedig elrontottuk, hibáinkat büntetve szünetre 9 pontos előnyt szerzett ellenfelünk.

A 2. félidő cseh kosárral indult, 10 pont fölé nőtt a különbség. A Barnett-Jones duó vezetésével vettük üldözőbe a Brnót, volt, hogy feljöttünk 3-4 pontra, de ekkor mindig újított, és a záróetapot 10 pontos vezetésről várhatta az ellenfél. Volt már 13 is a Brno előnye, a szakasz közepén Supi kosaraival 7-re még visszajöttünk, de úgy tűnt, nem tudjuk kétségessé tenni a cseh sikert. A végjátékban aztán Jones két triplájával 5 pontra csökkentettük a hátrányt, majd egy jó cseh büntető után Joseph triplájával alakult ki a végeredmény, 3 ponttal győzött a Brno.

eredeti link