Frissebb, jobb volt a Falco

Bár kimondottan ígéretesen, biztatóan kezdtük a Falco elleni találkozót, az első negyed közepétől a nemzetközi szinten is jegyzett és láthatóan pihentebb ellenfelünk, ránk tudta kényszeríteni akaratát és biztosan győzött

SKC – Falco: 63-81 (12-17, 13-21, 17-26, 21-17)
Sopron, férfi NB IA, 2000 néző
V.: Tőzsér, Söjtöry, Major

SKC: JOSEPH 20/6, Jones 9/3, Valerio-Bodon, BARNETT 11, Molnár M.
Cs.: Shine 2, Durham 12, Sitku 6, Supola 2, Takács N., Csendes 1, Schöll
Edző: Kostas Flevarakis

Falco: POT 13, Kovács B. 3/3, Brown 9, TIBY, 15/3 Keller 3
Cs.: Perl 6, BARAC 11/3, COWLES 18/9, Verasztó, Takács Z., Horváth A., Sövegjártó 3/3
Edző: Milos Konakov

Pot gyorsan vezetést szerzett a vendégeknek, Barnett büntetőivel egyenlítettünk, Joseph vezetést jelentő triplája pedig valóságos hangrobbanást idézett elő a lelátón – egy 7-0-s rohamot vágtunk ki. A bajnokot az első percekben Pot tartotta versenyben. A szakasz közepén elkapkodtunk néhány lerohanást, ledolgozta hátrányát ellenfelünk, sőt a fiatal Kovács triplájával fordított is. Durham ugyan zsákolt egy nagyot, de a negyed második fele ellenfelünké volt, amely BL-szintűre szigorította védekezését. Ezzel nem igazán tudtunk mit kezdeni, amikor pedig nagy nehezen sikerült helyzeteket kialakítani, azok kimaradtak, így 5 pontos vendég vezetéssel zárult a nyitóetap.

A gyűrűt, amelyre támadtunk, a 2. etap elején is “bedeszkázták”, azaz továbbra se találtunk be. Bár Shine egy ragyogó blokkot mutatott be, tovább nőtt a különbség. Bár nem ment a játék, szurkolóink látva a küzdést és az akarást, űzték-hajtották a srácokat. 9 pontos vendégvezetésnél Kostas időt kért. A hosszú kosárcsendet Barnett törte meg támadópattanó után, majd jött két dupla, egy zsákolás és egy szép középtávoli tempó Durham-től, a 6-0-s részhajránk”után időt kért a Falco. Eladott labdák és a palánkunk alatt az ellenfélnek “engedett” lepattanók miatt, hamarosan újra 10 fölé nőtt a Falco-előny, ekkor ismét Kostas kért időt. Joseph “büntetett”, majd Barnett is villant, kár, hogy a bónusz büntetőt kihagyta. Szurkolóink körében az váltott ki némi elégedetlenséget, hogy a játékvezetők több ízben is szabálytalannak látták a lepattanóért küzdő játékosainkat. A félidő végén állandósult a 10 pont körüli különbség. Rosszul végződött számunkra a félidő, Tiby támadópattanó utáni 2+1-es akcióját követően, 13 pontos hátránnyal térhettünk pihenőre.

A 2. félidő elején Joseph még próbálta versenyben tartani csapatunkat, de Cowels triplái, valamint 1-2 bosszantó hiba, a saját palánk alatt megszerzett, de az ellenfélnek visszaadott labda után sajnos elkezdett nőni a különbség. Frissebbnek, pontosabbnak tűnt a Falco, amely a negyed hajrájában Tiby duplája, majd Barac triplája után 20 pont fölé növelte előnyét. A szakasz Cowels újabb hármasával és 22 pontos vendég vezetéssel zárult.

A záróetap elején Tiby hármasa után 25-re nőtt a hátrány. Ekkor Kostas vélhetően már a szombati, Oroszlány elleni meccsre gondolva a csapat több kulcsjátékosát is leültette, és a fiataloknak is lehetőséget adott. Az utolsó percek már izgalommentesen zajlottak, a Falco – igazolva, miért is nemzetközi szinten, a Bajnokok Ligájában jegyzett csapat – magabiztosan győzött, bár a végén fiataljaink Sitku Marci vezetésével valamit csökkentettek a hátrányon.

Kostas Flevarakis: Ez egy olyan mérkőzés volt, ahol tudtuk, hogy egy nagyon jó csapat az ellenfelünk, akik a múlt héten legyőztek egy nagyon magasan jegyzett európai csapatot, a Murciát, és ez nem a véletlennek vagy a szerencsének volt köszönhető, az egy nagyon jó mérkőzés volt a számukra. A szombati mérkőzésünkön nagy energiával játszottunk, hogy le tudjuk győzni a Paksot idegenben. Azoknak a csapatoknak, amelyeknek kevesebb fegyvere van, meg kell találniuk a módját, hogy kifárasszák az ellenfelet, de a Falco ma sokkal frissebb volt, mint mi. Próbáltunk a védekezésünkre támaszkodva küzdeni, és egy ilyen meccsen a nyolcvan kapott pont jó eredmény, de az egész mérkőzés során a legnagyobb problémánk a támadás volt. Az előző két meccsen a Falco száz pont körül dobott, és egy ilyen rossz meccsen sikerült nekünk nyolcvan körül tartani őket. Ha megnézzük a dobószázalékokat, főleg a hárompontost, akkor láthatjuk, hogy ma nem számíthattunk sok jóra. Úgy gondolom, hogy a szezonnak ebben a szakaszában a Falco sokkal jobb csapat nálunk, és megérdemelték a győzelmet. Nekünk most az a fontos, hogy tovább dolgozzunk, van még egy nagy meccsünk szombaton az Oroszlány ellen, ezért mostantól csak arra koncentrálhatunk. Persze, néhány játékostól többet várunk, de ennyi idő alatt nem lehet sok mindenen változtatni. Úgy gondolom, hogy most az előttünk álló feladatra kell koncentrálnunk, és hamarosan újra azon a szinten leszünk, hogy felvegyük a versenyt olyan csapatokkal is, mint a Falco.

eredeti link