A címvédő után jöhet a topcsapat – kilenc év után játszunk újra a Magyar Kupáért

Hét éve jártunk a Magyar Kupa végküzdelmeiben, két évvel korábban, azaz már több, mint 9 esztendeje, 2014  február 8-án pedig Pécsett kupadöntőt játszhattunk. A fináléban, ahogy akkor, most is – képletesen szóval – Dávid csapott össze Góliáttal, és 2 ponton múlt a bravúr. Közel egy évtizede a Szolnok volt egyértelműen a topcsapat Magyarországon és akkor vele mérkőztünk meg a fináléban. Mai ellenfelünk a jelenkor egyértelműen legsikeresebb honi együttese, a Falco lesz
Bizonyára sok szurkolónk emlékszik a pécsi sorozatra. Akkor még nem négyes, hanem nyolcas döntő volt, amelynek első mérkőzésén a Kaposvárt vertük 78-73-ra, majd jött egy a tegnapihoz hasonló bravúr a Paks ellen (66-63). A fináléra „megmozdult Sopron” és a Lauber Dezső Sportcsarnokban a szurkolók fergeteges buzdítása is kellett ahhoz, hogy az akkor Sabáli Balázs vezette együttes egy végsőkig kiélezett, hatalmas csatára késztesse az akkori topcsapatot, a Szolnokot.
Tegyük rögtön hozzá: a szolnokiak mind a mai napig meghatározói férfi kosárlabdánknak. Azzal, hogy őket legyőztük, a címvédőt múltuk fölül a kupa elődöntőjében. Bátran mondhatjuk: az idei kiírásnak mi vagyunk a meglepetéscsapata!

A meglepetést persze lehet fokozni! Soproni férfi csapat eddig egyetlen alkalommal hódította el a trófeát, több, mint fél évszázada, 1969-ben a SMAFC ért föl a csúcsra, megnyerve az akkori Magyar Népköztársasági Kupát!

Tisztelt szurkolóink! Reméljük a mai kupadöntőn minél többen kilátogatnak a Tüskecsarnokba, és szurkolásukkal hozzásegítik a csapatot a győzelemhez, hogy 9 év után ismét csapatunk nyerje meg a Magyar Kupát.
A srácokon és a szakmai stábon – látva a tegnap egységet és elszántságot – nem fog múlni…

A 20 órakor kezdődő finálét az M4 Sport élőben közvetíti.


FONTOS INFORMÁCIÓ!!!

A mai esti kupadöntőre a B1 és a C1 szektorokat is megnyitották szurkolóink számára.
Ezekbe  a szektorokba a jegyek az eventim.hu oldalán megvásárolhatók.

A belépés a Magyar Tudósok útja felől, az I-es kapun történik.  (A tegnapi nappal ellentétben nem a II-es kapun!)
Minden soproni szurkoló az I-es kaput használja a belépésre!
A soproni szurkolók parkolása a Bogdánfy utcán javasolt.

eredeti link