Parádé a 4. negyedben – bajnokveréssel nekünk nyolc!

A 32. percben 8 pontos hátrányban voltunk, a játék irányítását addig kézben tartó bajnok Falco ellen. Utána azonban a srácok mind védekezésben, mind pedig támadásban szurkolóink segítségével káprázatos, szinte emberfeletti zárószakaszt produkálva a maguk javára fordították a találkozót! A szédületes, 30-15-ös 4. negyeddel megvertük a bajnok Falco csapatát és megszereztük sorozatban a 8. győzelmünket

Sopron KC – Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely: 90-83 (21-26, 23-22, 16-20, 30-15)
Sopron, férfi NB I, 2000 néző
V.: Benczur, Fodor, Győrfy

SKC: MCGILL 19/9, MYERS 20/9, Sitku, FORD 9/3, MONTGOMERY 19
Cs.: Fazekas 2, BORISOV 16/12, Werner 2, Halász, Takács 3/3
Edző: Kostas Flevarakis

Falco: SOMOGYI 21/9, BENKE 17/9, CLARK 14/3, Golomán 6, Keller 7
Cs.: PERL 10, Barac 6, Kovács B., Verasztó
Edző: Milos Konakov

Telt ház előtt, kiváló hangulatban indult a találkozó, a vendégeknél nem állt rendelkezésre a csapatkapitány, Váradi Benedek. Bő 1 perc elteltével Keller a vendégeknek szerzett vezetést, majd Clark dobott triplát. 2 és fél perc elteltével Ricky szép hármasával közelítettünk a bajnokhoz, amelynek szervezett védekezése kezdetben bizony nem ízlett a srácoknak. E. J. 2+1-es játéka után átvettük a vezetést, majd a szakasz közepén váltva estek a kosarak. Teyvon is “bejelentkezett” egy triplával, de a Falco, a már hét közben Szolnokon is igen hatékonyan játszó Somogyi, valamint Clark révén ha szűken is, de vezetett. Légiósaink nem “engedték el” a bajnokot, sikerült egyenlíteni. A szakasz végén Somogyi hármasának és Perl betörésből szerzett kosarának köszönhetően, 5 ponttal a vendégek vezettek 10 perc után.

A fiatalok villantak a 2. etap elején, Verasztó büntetőire ügyes támadás végén Viktor felelt mutatós zsákolással. Quincy hármasa után labdát szereztünk az egyenlítéshez, ám elrontottuk a lerohanást, egál helyett 4, majd 6 pont lett ellenfelünknek, de E. J. zsákolásával zárkóztunk. Somogyi újabb hárompontos kosárral igazolta jó formáját, Rickey egy szerencsés támadás végén “annulálta” a fiatal szombathelyi hármasát egy szintén a sarokból beemelt triplával. Sajnos amikor igazán közel kerülhettünk volna a vasiakhoz, be-becsúszott 1-1 hiba, eladott labda és ezekből rendre könnyű kosarakat szerzett a Falco, felállt védelem ellen pedig bevetették a Perl-Keller a válogatottban is hatékony, látványos játékkapcsolatát. A félidő hajrájában 8 ponttal elléptek a vendégek, Csabi bátor betörésből, McGill pedig triplával majd labdaszerzéssel villant, de Golomán és Clark révén tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét a Falco. A félidő végén Perl kapott előbb személyit, majd technikait, így szünetre 4 pontra visszajöttünk.

Perl ziccerével indult a 2. félidő, majd sorra hibázták el támadásaikat a csapatok. Jó 2 akciókosár nélküli perc után, Norbi emelt be a palánkról egy – valljuk meg – szerencsésnek tűnő triplát. Perl büntetői és Somogyi az NBA-ben is hármat érő triplája, majd 3 sikeres büntetője után 13-ra nőtt a hátrány a 2. félidőt 12-3-mal kezdő bajnokcsapat ellen. A negyed közepén Kostas érthető időkérése után Milos, majd McGill villant, E. J. pedig újabb nagyot “rántott” és egy 8-2-vel 7 -re jöttünk föl, s ekkor ellenfelünk kért időt. Nem tört meg a lendület, E. J.verte egy az egyben Kellert, szurkolóink pedig űzték-hajtották a srácokat, egy 11-2-vel 4-re zárkóztunk. A szakasz végén jött 1-2 hiba és Clark vezérletével 8-ra növelte előnyét a Falco.

Rickey betörésből szerzett kosarára hasonló módon felelt Benke. Váltva estek a kosarak, majd Milos hármasa adott nagy lökést csapatunknak. A védekezés is feljavult, Teyvon és Milos révén 2-re feljöttünk, amikor előbbi sajnos kihagyta a büntetőit, de a szakasz közepén Milos hármasával egy 11-2-es “száguldással” átvettük a vezetést – “robbant” a csarnok. Quincy “statisztikajavító” 3 visszaszerzett lepattanó után talált be – 3-mal “mentünk”, kár, hogy a bónusz büntető kimaradt. E. J. parádésan blokkolta Keller ziccerét, újabb megmozdulás, ami tűzbe-lába hozta közönségünket. Benke törte meg a bajnok hosszabb kosárcsendjét egy triplával, de Teyvon szédületes bravúrkosarat szerzett Keller szorításában, majd hármasával 5-re növelte előnyét csapatunk, bő 2 perccel a vége előtt. Benke a támadóidő utolsó pillanatában beemelt hármasa fokozta az izgalmakat. A záróetapra megtáltosodó Teyvon köszönt be duplával. A 4. negyed parádéját Milos a meccset végül eldöntő, majd Teyvon triplája zárta le, a 4. negyedben szintén parádézó Benke triplája már nem osztott-nem szorzott.
A bajnokot is legyőztük, megvan zsinórban a 8. diadal, érthető, hogy a srácok fülig érő szájjal mentek pacsizni az örömmámorban úszó, és a hihetetlen értékes győzelem kivívásában rengeteget segítő szurkolókkal!

Kostasz Flevarakis: Gratulálok a játékosaimnak és a szurkolóknak, mert nagyszerű mérkőzést játszottunk csodálatos hangulatban. Úgy gondolom, hogy a játékosok viszonozták azt a szeretetet, amelyet a szurkolóktól kaptunk. Egységesen, szívvel-lélekkel játszottunk. Volt húsz gólpasszunk, és mindössze öt labdát adtunk el egy olyan együttes ellen, akik nem csak Magyarországon, de a Bajnokok Ligájában is topcsapatnak számítanak. Továbbra is úgy gondolom, hogy nagy dolgokra lehetünk képesek, de most a következő edzésre, a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk, és ha ezt tudjuk tartani, még sok győzelmet szerezhetünk. Szerénynek kell maradnunk, de egyúttal sikerre éhesnek is. Számomra ez a mai egy playoff-meccsel ért fel, mindkét csapat nagyszerűen teljesített. Akkor sem adtuk fel, amikor tizenhárom pontos hátrányban voltunk, és visszajöttünk a meccsbe, a szurkolóink segítségével pedig meg is nyertük a meccset!

eredeti link