Óriási bravúr – diadal Pakson

Hullámzó, fordulatos mérkőzésen jól kezdtünk, de az első félidőben akadtak gyengébb periódusok játékunkban. Tartottuk a lépést a hazaiakkal, akik úgy vezettek 6-tal félidőben, hogy mindkét negyed végén, dudaszóra dobtak triplát. A második félidőt remekül kezdtük, fordítottunk, de újra erőre kapott az “Atom”. A záróetap is izgalmas volt, sokáig váltott vezetéssel haladtak a felek, de a hajrában, a kritikus helyzetekben mi voltunk higgadtabbak, pontosabbak, így bravúros és értékes győzelemmel térhetünk haza Paksról

ASE – SKC 75-80 (22-15, 15-16, 21-22, 17-27)
Paks, férfi NB IA, 800 néző
V.: Papp P., Ádám, Rácz

ASE: EDWIN 18/6, Pajor, Green 8/6, EILINGSFELD 18/3, ATKINSON 11
Cs.: Frank 3/3, Kovács Á. 8/3 GRUBOR 9/9 Taiwo
Edző: Csirke Ferenc

SKC: JOSEPH 19/6, JONES 19/3, VALERIO-BODON 9/3, Barnett 5/3, Molnár 2
Cs.: Shine 10, DURHAM 14, Sitku, Supola 2, Takács
Edző: Kostas Flevarakis

Barnett rendezetlen védelem ellen beemelt szép triplájával szereztünk vezetést. Jól védekeztünk, az Eilingsfeld vezette hazaiaknak többször is gondjuk adódott 24 másodperc alatt kosárra dobni, egységes csapatjátékkal 9-4-re elléptünk a negyed közepén. Ekkor megtört a lendület, támadásban egyénieskedtünk, erőlködtünk. A negyed második fele egyértelműen a hazaiaké volt, akik egy 15-4-gyel fordítottak, és Green a negyed végét jelző dudaszóra dobott triplájával 7 pontos előnnyel zárták a szakaszt.

Hazai duplára Jones triplájával feleltünk a 2. etap elején. Supi ügyes passzából Durham zsákolt szépen. Sikerült védekezésben kiszorítani a hazaiakat, s Jones, valamint a palánk alatt ügyesen megjátszott Durham találataival a szakaszt 9-3-mal kezdve a negyedet 1 pontra feljöttünk, időt kért a hazai gárda. Eilingsfeld hármasára, Supi felelt bátor betörés utáni kosárral. Nem, tudtuk tartani a hazaiak válogatott erőcsatárát, aki tripláját követően támadópattanóból is eredményes volt, de tapadtunk a paksiakra. A szakasz hajrájában újra jött egy kis kapkodás, szerencsére Valerio-Bodon szép triplájával nagyon nem engedtük el ellenfelünket, ám ahogy az első, úgy a 2. negyed is hazai hármassal zárult, ezúttal a fiatal Frank talált be, így 6 pont hátrányban voltunk szünetben.

A 2. félidő Jones és Durham szép alley-oop akciójával kezdődött, s ez a látványos akció egy Jones vezette parádés, fordítást érő bő másfél perces 8-0-s rohamunk kezdetét jelentette. Az érthető hazai időkérést Edwin triplája követte, ám erre két kisemberünk révén 1-1 szép duplával reagáltunk. A szakasz közepén váltva estek a kosarak, tartottuk szűk előnyünket, sőt Durham pöcijével 6-tal elléptünk. A 3. negyed hajrájában pontatlanokká váltunk támadásban, s egy 13-2-vel visszaszerezte a vezetést az ASE, amelyet újra Eilingsfeld vett széles vállaira.

A záróetap – amelynek vége előtt nem sokkal Molnár Marci kipontozódott – 5 pontos hazai vezetésről indult. Ennek elején váltva estek a kosarak, majd Joseph eredményességére és gólpasszaira építve, egy 9-0-lal átvettük a vezetést. A látványosságról Durham zsákolással, a szezonbeli messze legjobb meccsét játszó Valerio-Bodon  pedig egy szép alley-oop pöci formájában gondoskodott. Hazai időkérés után a csere-légiós, Grubor lépett elő vezérré, s miközben mi kicsit kapkodtunk, két triplájával visszavette a vezetést a Paks. A második félidőre nagyon javuló Joseph is triplával jelentkezett, váltott vezetéssel haladtak a felek. Átmenetileg alacsony, center nélküli szerkezetre álltunk át, egy ideig egyik oldalon sem esett kosár, tartottuk szűk előnyünket. Ez Edwin triplájával 1-re zsugorodott, majd Joseph szerzett szép duplát. Tapadt ránk a Paks, de a kritikus helyzetekben Jones és Joseph keze nem remegett meg, 17,4 másodperccel a vége előtt 4 ponttal “mentünk”. Elhibázott hazai hármas után Durham szerzett lepattanót, 1 büntetőt bedobott, így NYERTÜNK!

Kostas Flevarakis: – Nagy mérkőzés, szép győzelem volt, amelyet elsősorban a jó védekezésünknek köszönhettünk, főleg az első három negyedben. A negyedikben már a támadás is működött, az új játékosok lassan kezdik megismerni egymást és játékunk filozófiáját, de azért még kell idő. Egy jó, az otthonában mindig erős Paks otthonában nyertünk, de szerdán jön a Falco, mostantól arra készülünk.

 

eredeti link