Magabiztos győzelemmel a legjobb 4 között

Egy játékosaink többsége számára nagyon kedves helyszínen, abban a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban aratott remek első félidei játékával magabiztos győzelmet U20-as csapatunk a negyeddöntőben a PVSK fiataljai ellen, amelyben tavaly a Soproni Sportiskolával megnyerték az U18-as bajnokságot. A fölényes diadallal Bors Miklós legénysége bejutott az U20-as Morgen Ferdinánd emlékbajnokság legjobb 4 csapata közé

PVSK Veolia – Sopron KC 74-89 (14-23, 15.25, 26-28, 19-13)
Debrecen, U20-as Morgen Ferdinánd emlékbajnokság, negyeddöntő
V: dr. Popgyákunik, Nyíri, Szűcs

SKC: CSENDES 10/3, BŐSZE 10/3, CSÁTALJAY P. 20, KELLER 15/9, SCHÖLL 8
Cs.: Lakatos 5, TÓTH D. 7/3, FLASÁR B. 14/3 Woditsch, Szekeres, Bőhm, Gadácsi
Edző: Bors Miklós

Csátaljay Péter bátor betörésből fiataljainknak szerzett vezetést, de a pécsiek remek tripladobó formával indítva az összecsapást gyorsan elléptek 8-4-re. Ezután szigorúbbá tették a védekezést a srácok, ám támadásban akcióból sokáig nem tudtak betalálni. E kosárcsendet törte meg a negyed derekán Lakatos Levente, egy szinte elvesztett labda visszaszerzése után indított akcióból, Schöll Ricsi pedig támadópattanó után fordított. Csendes 2+1-es akciója után pedig időt kért és zónára állt át a PVSK. Csendes szép duplája váltott ki nevével ellentétes hangzavart a lelátón, Flasár pedig támadópattanó után volt eredményes, 13-1-es „száguldást” mutattak be a srácok, amikor hosszú idő után akciókosarat dobtak a pécsiek. A negyed végén Flasár Botond és Csátaljay jóvoltából tartotta előnyét U20-as együttesünk.

A második etap elején Flasár ügyes duplájával 10 pont fölé nőtt az előny, és vezetésével 6-0-lal indítva az etapot 15 pontos előnyt szereztünk. Bősze ügyesen szervezte a játékot, Tóth szép középtávoli dobással, Csendes pedig betörésből hizlalta tovább az előnyt. Egyoldalúvá vált a játék, Csátaljay – bár nem ez a fő erőssége – amolyan pozíciós center kosarával, 20 pontra nőtt a szakasz első felét 12-1-re nyerő U20-as együttesünk előnye. Ekkor csökkent a koncentráció, kihagyott ziccerek, eladott labdák következtek. Ezt egy 5-0-lal büntették a pécsiek, amikor Keller Bendegúz dobott szép hárompontost. A félidő hajrájában egy pécsi triplára felelve újabb hármast szerzett, fiataljaink tartották a megnyugtató 15 és 20 pont közötti előnyt. Ragadós volt a jó példa, a félidő végén Csendes is beemelt egy hármast, Keller pedig bátor betörésből 20 pont fölé növelte az előnyt. Az első félidő pécsi triplával, és csapatunk 19 pontos vezetésével ért véget.


A második nagy dobópárbajjal kezdődött, amelyben a srácok tartották a 20 pont körüli előnyt. A pécsiek bő 3 perc alatt 4 triplát is beemeltek, de duplákkal, büntetőkkel rendre feleltek ezekre a fiúk. A valóságos kosáresőt hozó 3. negyed végén, 23 pont volt az előny. Ezek után a záróetap már formalitás volt, Bősze Gergő és Lakatos Levente egy-egy roppant látványos blokkolást is bemutatott. Bors Miklós a további csatákra gondolva a záró szakaszban már pihentette a csapat kulcsjátékosait, és mindenkinek játéklehetőséget adott.

Bors Miklós: – Örülök, hogy védekezésben aránylag jól féken tartottuk ellenfelünk kulcsjátékosait, és hogy a támadójátékunkban volt sebesség, ritmus, és ennek köszönhetően nagyobb előnyt szereztünk, így később pihentethettük meghatározó játékosainkat, és mindenki lehetőséghez jutott. Bízom a hasonló folytatásban.

Fotó: MKOSZ/facebook; SSKA

eredeti link