Hősies harc, hosszabbítás, ezüstérem

Gyakorlatilag végig futva az eredmény és a második negyed derekára 14 pontos előnyt szerző házigazda DEAC után, U20-as csapatunk drámai hajrában egy bravúros, 0,5 másodperccel a befejezés előtt szerzett kosárral, hosszabbításra mentette a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság fináléját. A ráadásban azonban, bár az elején a vezetés is megszerezték, nem tudtak élni a lélektani előnnyel, azt mind fejben, mind erőben jobban bírták a debreceniek, akik végül megérdemelten nyertek. A korosztálynál legnagyobb részben egy vagy több évvel fiatalabb játékosok alkotta együttesünktől, az egész nyolcas döntőben és a fináléban nyújtott teljesítmény bravúros és messze várakozás fölötti volt

DEAC KA – Sopron KC 78-70 (20-15, 18-15, 16-17, 9-16, 15-7)
Debrecen, U20-as Morgen Ferdinánd emlékbajnokság, döntő
V.: Rózsavölgyi, dr. Németh, dr. Popgyákunik

SKC: CSENDES 17/9, Bősze 5/3, CSÁTALJAY 19/3, Keller, SCHÖLL 18
Cs.: Flasár 6/3, TÓTH D. 2, Woditsch 3/3, Lakatos, Szekeres
Edző: Bors Miklós

Csendes triplája után átrohantak rajtunk, és fiataljaink pontatlan dobásai után rendre leindítva könnyű kosarakkal 8 ponttal feleltek a hazaiak. Bors Miklós érthető időkérése után Csendes dobott újabb hármast. A folytatásban Schöll Ricsi kosaraival tartottuk a lépést a hazaiakkal, akik hol a mi palánkunk alatt visszaszedett lepattanókkal, hol beeső hármasokkal tartották előnyüket. A negyed hajrájában 3 büntetőt kihagyott együttesünk.
A második etapot 2 jó büntetővel és egy triplával kezdve 10 ponttal léptek el a hazaiak, jött az újabb időkérés Bors Miklóstól. A DEAC a mi fiataljaink tegnapi fegyverét elővéve növelte előnyét, ahogy az elődöntőben ellenünk a Falco fiataljai, úgy a fináléban a mi játékosaink sem nagyon tudtak mit kezdeni a zóna ellen. Folyamatosan nyílt az olló, újfent leindította csapatunkat a DEAC és 9-0-lal indítva az etapot, 14 ponttal ellépett. Közel 3 perc elteltével Csátaljay szerezte negyedbeli első kosarunkat. Ezt követően kiegyenlítetté vált a játék, sajnos újabb büntetők maradtak ki, de a Csátaljay-Schöll kettős révén azt elérték a srácok, hogy ne növekedjen a különbség. Flasár triplájával a félidő hajrájában 6 pontra feljöttünk, szünetben 8 ponttal „mentek” a hazaiak.

A második félidőt egy alacsony szerkezetű ötössel kezdték fiataljaink. Hazai hármasra Ricsi egy jó büntetővel felelt. Állandósult a 10 pont körüli hazai vezetés. Csendes triplája adott lökést, Csátaljay bedobta mindkét büntetőjét, talán először sikerült ez egy játékosunknak. Meghozta az önbizalmát, a hazaiak pedig megzavarodtak. Csátaljay és Woditsch Tamás hármasával 2-re csökkent a hátrány. A szakasz hajrája a hazaiaké volt, sajnos a büntetők értékesítésével továbbra is hadilábon álltak a srácok.
Hét pontos DEAC vezetésről indult a záróetap és hazai hármassal, mégpedig úgy, hogy előtte 2 alkalommal is visszaszerezték a pattanót a mi palánkunk alatt. Schöll Ricsi duplájával próbáltunk kapaszkodni, majd egy DEAC triplánál segített a hazai gyűrű. Ricsi emberfelettit melózott, támadópattanó után 7-re hozta föl a csapatot. Több esély is volt közelebb jönni, bő 3 perccel a vége előtt Flasár ziccerével 5-re csökkent a hátrány, majd Csátaljay remek betörés utáni kosarával egy 8-0-lal 3-ra. Összeállt védekezésünk szenvedtek a hazaiak, de ekkor jött egy „gyilkos” tripla hazai részről. Az addig pont nélkül álló Bősze Gergő bravúros, demoralizáló kosara után Csendes passzából, Ricsi egy duplára hozta föl a csapatot fél perccel a vége előtt. A legvégén pedig az addig pont nélkül álló Tóth Dani kosárra tört és egy vagány, bátor 3 méteres tempóval 0,5 másodperccel a dudaszó előtt, bravúrral hosszabbításra mentette a mérkőzést.

A ráadás DEAC-duplával kezdődött, ám erre Bősze Gergő triplával felelt, ráadásul szabálytalankodtak ellene – sajnos a bónusz kimaradt, de átvettük a vezetést. Jött két DEAC dupla és két blokk a túloldalon. Extázisban játszottak a hazaiak, hősiesen küzdő fiataljaink pedig „elfogytak” a hosszabbítás végére, így a hazaiak örülhettek, a mi fiataljaink pedig, ha most talán kicsit szomorúak is az elvesztett finálé miatt, pár óra múlva már büszkék lesznek magukra, hogy megnyerték az ezüstérmet.

Bors Miklós: – Megmutattuk, hogy van szívünk, hogy vagányak, bocsánat a kifejezésért „tökösek” vagyunk. Óriási dolog, hogy nagy hátrányból felállva hosszabbításra tudtuk menteni a mérkőzést, az, hogy annak elején vezetni is tudtunk még nagyobb, de a DEAC-nak volt válasza, megérdemelten nyert, gratulálok nekik.
A legmesszebbmenőkig gratulálok saját csapatomnak is, minden játékosra nagyon büszke vagyok!

eredeti link