Holttest egy házban Szikrán

Egy férfi már oszlásnak indult holttestét fedezték fel vasárnap Szikrán (Sieggraben), egy félreeső házban. A halott kiléte egyelőre nem tisztázott, azonban nagyon valószínű, hogy a ház 71 éves tulajdonosáról van szó.

Fotó: ORF Burgenland

Vinzenz Jobst, Szikra egykori polgármestere, az áldozat szomszédja találta meg a holttestet, ő mesélt a történtekről az ORF Burgenland tudósítójának. Egy meghívást szeretett volna átadni szomszédjának, de látta, hogy a postaláda tele van, valamint a ház falának támasztva találta meg a tulajdonos kerékpárját. Miután a ház ajtaján való kopogásra senki nem reagált, feltűnt neki, hogy télikert ajtaját nyitva van, végül a házba bejutva találta meg a holttestet. Az egykori polgármester azonnal értesítette a rendőrséget, akik az előzetes adatok alapján kizárták az idegenkezűséget.

A bécsi férfi sportember volt, sok időt töltött szikrai házában is. Gyakran kerékpározott, akár hideg időben is, gyakran tette meg kerékpárral a Szikra-Bécs távot is. Utoljára szeptember végén látták őt. Hogy halálát mi okozta, az csak a vizsgálatok lezárulta után derül ki.

(ORF Burgenland)

eredeti link