Akarati tényezők dönthetnek

Csapatunk két vereség után remek játékkal szépített és kiharcolt – első lépésben – egy újabb hazai mérkőzést a ZTE elleni negyeddöntős párharcban. A holnap 18 órakor kezdődő összecsapáson egyenlíthetünk

A csapatunkat a közelmúltban a Magyar Kupa döntőjébe vezető edzőnk, Kostas a holnapi összecsapás kapcsán azt fejtegette, hogy a két együttes az előző mérkőzéseken taktikailag már alaposan megismerte a másik játékát. Ezen a téren túl nagy meglepetést nem tudnak egymásnak okozni majd a felek, éppen ezért szerinte nagyon sok múlik majd az akarati, a mentális tényezőkön.
Mint mondta, a párharc eddigi összes mérkőzése szoros volt, nüanszokon dőlt el. Azzal kapcsolatban, hogy vajon a keddi zalaegerszegi bravúrgyőzelem – a szezon során először vertük meg a ZTE-t – jelenthet-e lélektani előnyt, Kostas azt így vélekedett: „az első mérkőzést tudjuk, milyen vitatható körülmények között vesztettük el, a másodikon, Sopronban pedig lényegében egy nagy tripla döntött ellenfelünk javára, így eddig sem éreztem lélektani hátrányban a csapatot. A harmadik meccstől kezdve viszont egyértelműen minden mérkőzést egy döntőnek fogunk fel, és e döntő első meccsét sikerült elhozni idegenből. Lépésről lépésre gondolkodva most a másodikat kell hozni itthon, és még egyszer hangsúlyozom, a szombati meccsen elsősorban az akarati tényezők dönthetnek. Játékosaim már többször is bizonyították, ilyen helyzetekben mire képesek, úgy egyénileg, mint csapatként.
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy szurkolóink eddig is, itthon és idegenben egyaránt rengeteget segítettek, biztos vagyok benne, hogy a keddi győzelmünk után telt ház előtt játszhatunk, és szurkolóink buzdítása ezúttal is rengeteget segíthet, főleg a nehéz helyzetekben. A cél egyértelmű, győzni akarunk, és kiharcolni az ötödik mérkőzést!”
Annak kapcsán, hogy az utóbbi 2-3 hét erőltetett menetének tükrében mennyit segíthet, hogy ezúttal hosszabb idő volt a két mérkőzés között Kostas azt mondta: 21 nap alatt ez a nyolcadik meccsünk, az elemeket „teljesen feltölteni” több idő kellene, de mindkét csapatnak volt egy kis ideje a kisebb sérüléssel bajlódó játékosokat ápolni, harcra kész állapotba hozni.

eredeti link