Jordan Barnett gondolatai, a play-off negyedik összecsapása előtt

Az április 22-i ZTE elleni mérkőzés előtt Jordan Barnettet kérdeztük

Szombaton jön a negyedik mérkőzés a negyeddöntőben. Hogy láttad az előzőt, a harmadikat Zalaegerszegen?
2-0 volt az állás a mérkőzés előtt, ezért tudtuk, hogy nyernünk kell, különben számunkra vége az elődöntőnek, így mindenki erre a feladatra koncentrált. Egyszerre egy mérkőzéssel foglalkozunk, odamentünk, keményen játszottunk, nagyon magas százalékkal dobtunk mezőnyből. A lepattanókon javítani kellene, mert sok támadót szedtek le, de a dobásunk, és a védekezésünk a végjátékban egy tizenkét pontos győzelemhez vezettek.
Ugyanerre a hangulatra, hozzáállásra lesz szükség itt Sopronban a negyedik meccsen is?
Igen! Ugyanaz a helyzet, de mégis más, hiszen most 2-1-re állunk, de ha veszítünk, számunkra vége az elődöntőnek és nem jutunk be az első négybe. Ezért ugyanilyen tűzzel szeretnénk pályára lépni a saját szurkolóink előtt, és nagy győzelmet aratni! Hiszünk abban, hogy ha sikerül kiharcolnunk az ötödik meccset, ott bármi megtörténhet, és szeretnénk megteremteni ennek a lehetőségét.
Mit gondolsz, mire lesz szükség itt Sopronban ahhoz, hogy sikerüljön kiharcolni az ötödik meccset?
Ugyanarra a hozzáállásra, amit a harmadik találkozón mutattunk, A védekezésre, az akaratra, hogy meg tudjuk csinálni a győztes játékokat, jól védekezzünk a nagy pillanatokban, essenek be a nagy dobásaink. Legutóbb mindenkinek sikerült el, Yasiin, Maliek és én is dobtam nagy kosarakat, amelyekkel növelni tudtuk az előnyünket a mérkőzés vége felé. Ha képesek leszünk ezt folytatni, és összetartunk, amikor futásba kezdenek – hiszen ők egy nagyon jól támadó csapat – képesnek kell lennünk ellenállni ezeknek a futásoknak, és saját sorozatokkal válaszolni. Ez a legjobb esélyünk a győzelemre, Ahogy korábban is mondtam, figyelnünk kell a lepattanókra, mert az előző mérkőzésen rengeteg támadó lepattanót szereztek, de ez nem volt igaz akkor, amikor ők nyertek. Mi jól dobtunk az előző meccsen, és ők kontrollálták a lepattanókat, de ha tudjuk ezt a formát hozni a dobások terén, és a lepattanókban is átvesszük az irányítást, akkor könnyebb mérkőzést játszhatunk.
Mit vársz a szurkolóktól, akik az egész párharc során mögöttetek álltak?
Azt várom, hogy hangosak legyenek, szurkoljanak nekünk. Nem a legjobb teljesítményünket nyújtottuk itt a második meccsen, szóval most sokkal jobban szeretnénk játszani. Ezért azt várom, hogy szurkoljanak nekünk, bíztassanak, és hajtsanak minket előre.

eredeti link