Volt tartás, de a vége újabb vereség

A görcsös kezdés után hamar hátrányba kerültünk Szolnokon, ám szívós munkával ezt a 3. negyed közepére sikerült ledolgozni. Ezt követően azonban újított és egy nagy rohammal elhúzott a Szolnok. A záróetapban még sikerült szorossá tenni a meccset, de a végjáték a hazaiaké volt

Szolnoki Olajbányász – SKC 84-70 (27-16, 14-20, 26-18, 17-16)
Szolnok, férfi NB I
V.: Benczur, Söjtöry, Vida J.

Szolnok: SMITH 15/3, TUCKER 22/12, Rudner 5/3, Krstic 5/3, MORANT 6.
Cs.: Juhos 4/3, A. JONES 21/9, Kovács P., Tóth N. 6.

SKC: Thompson 18/3, Supola 5/3, Takács 6/6, RIVERS 21/9, CARTER 10.
Cs.: MOLNÁR M. 6, C. Jones 4.

Tekintettel arra, hogy egy külföldről frissen hazánkba érkező edző működési engedélyét megszerezni bonyolult adminisztrációs procedúra, így a csapatot csütörtökön “átvevő” görög Kostas Flevarakis a kispadunkra ugyan leülhetett, de még nem ő, hanem Bors Miklós meccselt.

Bernard kezdett irányítóban, s ő szerezte első kosarunkat. Utána sajnos több tiszta is helyzetet elrontottunk, így Rudner vezérletével hamar ellépett 9-2-re az Olaj. A folytatásban állandósult az 5 és 10 pont közötti hazai vezetés. A negyed hajrájában a szolnoki Jones, valamint Tucker elkapták a fonalat, szórták a triplákat – valljuk meg elég “puhán” védekeztünk. Hiába villant kétszer is Demetre és szerzett labdaszerzés után könnyű kosarat Molnár Marci, 25-11-nél szakvezetésünk kénytelen volt időt kérni. A szakasz végén Demetre próbálta versenyben tartani csapatunkat, pontjaink több, mint a felét, 9-et szerezte a bedobó.
A második etap a “mi Jones-unk” kosarával kezdődött, 10 ponton belülre kerültünk. Demetre újabb hármast “vágott”, 7-2-vel kezdve az etapot 6-ra feljöttünk, amikor hazaiak kértek időt. Feljebb is jöhettünk volna, ám kapkodtunk, eladtuk a labdát. Hibáink és Tucker jóvoltából, ismét 10 pont fölé nőtt a különbség. Molnár Marci ügyes kosara adott némi lökést, majd állandósult a 10 pont körüli különbség. A félidő hajrájáig Demetre-n kívül más távolról nem jelentett veszélyt a hazai gyűrűre, ám Supi triplája újabb lendületet adott, az amúgy elég görcsösen kosarazó Bernard ziccerével pedig 5 pontra jöttünk föl szünetre.

Morant zsákolásával indult a második félidő, Demetre felelt betörésből. Nem sokkal később Eric blokkolta Juhos dobását, Demetre egy triplát is beemelt, majd centerünk közeli találatával 1-re feljöttünk. Smith lépett elő hazai oldalon, de duplájára Norbi hármassal felelt – egyenlítettünk. Volt labdánk a fordításhoz, de Bernard előbb közelről rontott, majd kihagyta mindkét büntetőjét. Úgy tűnt, a hátrány ledolgozása sokat kivett a csapatból, a szakasz közepén egy 18-2-es jelentős előnyt szereztek a magukra találó hazaiak, miközben sorra puskáztuk el a büntetőket, s 13 pontos hátránnyal várhattuk a záró etapot.
Ez Norbi triplájával indult, de a szolnoki Jones átdobta zónánkat – szintén 3 pontért. Ritkán és váltva estek a kosarak, tartotta 10-15 pont közötti előnyét az Olaj. A szakasz közepén, a magára találó Bernard és Eric jóvoltából egy 6-0-lal 6-ra feljöttünk, a hazaiak időt kértek, bő másfél perccel a vége előtt Juhos triplája, majd a labdát szerző Smith ziccere után eldőlt a meccs.

A fotók a november 2-i OSE elleni mérkőzésen készültek.

eredeti link