“Vigyázni a labdára” a bajnokverő újoncnál

Szombaton 18 órától az újonc, ám a legutóbbi fordulóban a bajnok Falco csapatát legyőző OSE Lions otthonában, Oroszlányban lép pályára csapatunk bajnoki mérkőzésen
A bajnokverésből nyilván nagy önbizalmat merített az OSE, de természetesen a mi játékosaink lelkivilágának is jót tett a Kaposvár elleni kétszeres hosszabbításos győzelem. Edzőnk, Kostas Flevarakis, a Sopron görög mestere érdekes találkozóra számít. Kiemelte: ahogy az előző hetekben, most ismét egy közvetlen rivális, egy olyan csapat ellen játszunk, amelyhez közel állunk a tabellán, s amelynek hasonló a célja, mint nekünk. Nagyon jó hangulatú csarnokban játszik az Oroszlány, a szurkolók nagyon sokat tudnak segíteni a csapatnak, amely legutóbb szép, fényes győzelmet aratott.
Edzőnk érdekességként megemlítette, ha van csapat, amelyet sokszor látott videón, az épen az OSE csapata. Együttese ugyanis az oroszlányiaktól kapta az ellenfeleket és mivel mindig igyekezett “naprakész” lenni az aktuális ellenfélből, rendre azoknak a csapatunk elleni összecsapását megelőző utolsó, az Oroszlány elleni meccseit nézte. Coach Kostas, azaz Kostas edző hangsúlyozta: jelen helyzetben csapata számára sokkal fontosabbak a közvetlen riválisok elleni mérkőzések, mint az élcsapatokkal szembeni összecsapások, így az oroszlányi egy kulcsfontosságú találkozó lesz. Az ellenfél kapcsán kiemelte: az Oroszlány nagyon erős a palánkok alatt, magas jó felépítésű centerei vannak, s közöttük akadnak, akik távolról is képesek veszélyeztetni. Emellett, ha lendületbe jön az OSE, elképesztő, remek időszakokat, igen hatékony pár perces nagy rohamokat képes produkálni. Csapatunk vezetőedzője szerint kulcskérdés lesz a védőpalánk alatt a lepattanók megszerzése, valamint, hogy a srácok ne hagyják lendületbe jönni az ellenfelet, ne engedjék az Oroszlánynak saját gyors, lendületes játékát játszani. Ezt pedig a labdára “vigyázva” érheti el együttese, azaz, ha nem ad el sok labdát és nagyon figyel a támadásból védekezésbe való visszarendeződésre, nem engedve az Oroszlányt túl gyakran rendezetlen védelem ellen játszani.

eredeti link