Vereséghez vezetett a gyenge kezdés

“Beragadtunk” a rajtnál, hamar nagy hátrányba kerültünk és bár a hajrára szorossá tettük a meccset, a felzárkózás sokat kivett a srácokból, így kikaptunk Pécsett

PVSK Veolia – SKC 83-77 (28-16, 18-21, 25-25, 12-15)
Pécs, férfi NB I, zárt kapuk mögött
V.: Földházi, Tőzsér, Kovács N.

Pécs: RUJÁK 7/3, LWEIS 16/9, FUNDERBURK 19/3 , BUDIMIR 20/18, Meleg 2
Cs.: BRKIC 15, Demeter, Bíró, Dragasevic
Edző: Dragan Aleksic

SKC: Jackson 9, THOMPSON 21/6, Fazekas 5/3, BORISOV 17/9 , WIDEMAN 9
Cs.: JOGELA 16/3, Sitku, Werner, Takács, Popadic
Edző: Kostas Flevarakis

Elég tompán kezdtünk, érződött, hogy rég játszottak meccset a srácok, 7-0-s pécsi vezetés után talált be Tyler. Rövid ideig állandósult az 5 és 10 pont közötti különbség, majd a szakasz közepén Ruják hármasával 10 pontosra nőtt a Fuberburk és Lewis vezette Pécs előnye, érthető, hogy időt kért edzőnk. Ezt követően Csabi dobott bravúros kosarat, bátor betörésből. Sajnos a védekezés továbbra sem működött, szinte minden támadásukból kosarat szereztek a hazaiak. Jogi azonnal triplával jelentkezett, de ez sem hozott áttörést, 12 pontos hátrányba kerültünk a nyitónegyed végén, a kis szünetben edzőnk hangjától visszhangzott a pécsi csarnok.

A második etap elején váltva estek a kosarak, csak amíg mi kettesével dobtuk, a pécsiek hármasával szerezték a pontokat. Amellett, hogy gyengén védekeztünk, extrán dobtak a hazaiak, első 8 triplakísérletükből 6 is sikeres volt. Milos tripláját, majd Jogi labdaszerzés után zsákolását hazai időkérés követte, 10 ponton belülre kerültünk. Feljavult a védekezés, de sajnos támadásban több létszámfölényes helyzetet is – sajnos nem nagyon van rá jobb szó – elügyetlenkedtünk, így állandósult a 10 pont körüli pécsi vezetés, sőt ez Budimir triplájával 15-re nőtt. A félidő végén Milos emelt be két hármast, 9 pontos hátránnyal fordultunk.

Ahogy a meccset, a 2. félidőt is a Pécs kezdet jobban (5-0). Tyler 2+1-es akciójával próbáltunk újra kapaszkodni. Újra gyengén védekeztünk, Budimir a 4. hármasát is beemelte, 14 pontosra nőtt a hátrány. Újra Jogi próbált a felrázni a csapatot és a büntetővonalról önmagához képest szokatlanul bizonytalan Bernard is megrázta magát, ám hármasára Budimir felelt triplával. A szakasz hajrájában zónára váltottunk, s Csabi hármasával, majd Tyler kosarával 5-re feljöttünk. A szakasz vége a hazaiaké volt, Brkic kosaraival és 9 pontos hazai vezetéssel fordultak a 4. negyedre a felek.

A zárószakasz elején a támadójátékunk sajnos egyénieskedő volt. A hajrához közeledve ez változott, Bernard vezérletével egy 7-0-lal 3 perccel a vége előtt feljöttünk 3 pontra. A hazai időkérés megtörte a lendületet, kétszer is eladtuk a labdát és ez, valamint a gyenge kezdés megpecsételte sorsunkat.

Kostas Flevarakis: – Nagyon gyengén kezdtünk, védekezésben és támadásban egyaránt, mondhatni, adtunk egy negyed előnyt a Pécsnek. A folytatásban a védekezésünk feljavult, de támadásban rengeteget hibáztunk, sok közeli, tiszta ziccert, valamint büntetőt hagytunk ki. Gyengén játszottunk, de volt tartásunk, a hajrában még így is feljöttünk egy labdára fordítani azonban nem tudtunk. Megyünk, dolgozunk tovább, reméljük, hamarosan újra abban a ritmusban tudunk majd játszani, ahogy győzni tudtunk Debrecenben és Zalaegerszegen.

eredeti link