Vereséggel kezdtük az évet

Hamar nagy előnyhöz jutott a Szolnok, majd feljavultunk és a 3. negyed végéig kézben tartottuk a vezetést és a játék irányítását, a listavezető Szolnok ellen. A 4. negyedben azonban az éllovas ránk kényszerítette akaratát, támadásban nagyon pontatlanul, görcsösen játszottunk, így hiába mutatkozott be biztatóan új centerünk és dobott 4-ből 4 triplát is Fazekas Csabi, vereséggel kezdtük a 2021-es esztendőt

Sopron KC – Szolnoki Olajbányász 72-79 (21-20, 21-14, 15-20, 15-25)
Sopron, férfi NB I
V.: Benczur, Tóth C., Söjtöry

SKC: Jackson 5/3, Thompson 6, BORISOV 14/3, Jogela 11, Werner
Cs.: FAZEKAS 12/12, PADGETT 16, Supola 5/3, Bagó, Sitku, Takács 3/3
Edző: Kostas Flevarakis

Szolnok: WARNER 18/6, KOVÁCS P., 10/3 Rudner, SUBOTIC 10/3, CAKARUN 13
Cs.: Badzim 9/9, Pallai 6/6, Pongó 3/3, Zsíros, Juhos 8/3, Taiwo
Edző: Gasper Potocnik

Nincs mit szépíteni csúnyán “beragadtunk” a rajtnál, Subotic, valamint a soproni csarnokra a jelek szerint jól emlékező korábbi játékosunk, Angelo Warner vezérletével bő 2 és fél perc alatt 12-2-re elhúzott az Olaj, érthető, hogy időt kért edzőnk. Sajnos továbbra is erőlködve, görcsösen játszottunk, csak szenvedtünk ellenfelünk szervezett, jó védekezése ellen. Hamar pályára került új centerünk, Padgett. 2-15-nél Jogi dobott szép duplát, az első 4 és fél percben csak ő dobott pontot csapatunkból. Csabi villant hármassal, kezdtünk felpörögni. A szakasz közepén Jogi és Milos vezetésével egy 11-2-es rohamot produkálva felzárkóztunk és még közelebb is kerülhettünk volna ellenfelünkhöz, ha nem rendre csak egyetlen büntetőt dobtak volna be a srácok. Az Olaj időkérése után új játékosunk “csekkolt be” csapatunkba, s 2+1-es játékával 1 pontra feljöttünk. Fiatalok “váltottak” triplát, Pallai hármasára Csabi felelt távolról. A szakasz végén gyors lerohanás után Antino kosarával átvettük a vezetést.

Új centerünk, valamint a 3. hármasát beemelő Csabi jóvoltából 6-1-gyel indítottuk a 2. negyedet. Badzim triplájára Supi felelt hármassal. A szakasz közepén megtört a lendület, 2 pontra feljöttek vendégek, amikor Jackson dobott hármast. Werner állította meg Warnert, a labdaszerzés utáni akció végén Bernard dobhatott büntetőket. Ő bedobta mindhármat, utána azonban sajnos Jogi kihagyta az ő két dobását a vonalról, így nem sikerült 10 ponttal meglépni. A félidő hajrájában egymás hibáiból éltek a felek, Padgett kosaraival tartottuk 5 és 10 pont közötti előnyünket.

Közel másfél perc elteltével Angelo szerezte a második félidő első kosarát. Közel 3 perc elteltével Csabi ugyan bedobta 3. tripláját, de ez nem lendítette át a holtponton a csapatot. Ritmust vesztettünk támadásban és a szakasz közepén fordított, a 12-3-as 5 és fél perces rohamot bemutató ellenfelünk. Igen hosszú kosárcsendünknek Milos ugyan véget vetett, ám kosarára Badzim révén hármassal feleltek a vendégek. A szakasz második felében váltva estek a kosarak, fej-fej mellett haladtak a felek. A negyed végén Norbi előbb triplát, majd labdát szerzett, 3 pontos előnnyel várhattuk a 4. negyedet.

Ezt azonban magyar válogatottjai, Juhos és Kovács révén 6-0-lal kezdte és 3 pontos hátrányát ugyanekkora előnnyé alakította az Olaj, miközben kapkodtunk támadásban. Supi talált be, majd váltva estek a kosarak. Milos hámasára a “fonalat kapó” Kovács felelt triplával, Cakarun kosara után pedig, amikor 5 pontra nőtt a hátrány, időt kért Kostas. Görcsösen erőlködve játszottunk, 4 perccel a vége előtt 10 pont fölé nőtt a hátrány. 2 és fél perccel a vége előtt Padgett zsákolása csillantott még föl némi reménysugarat, de a hajrában siettettük a támadásoknál a befejezéseket – eredménytelenül, a túloldalon viszont Cakarun nagyon feljavult, így a végjátékot nem tudtuk izgalmassá tenni.

eredeti link