Újra Szolnokon, újabb bravúr reményében

A kedden aratott magabiztos győzelmünkkel kiegyenlítettük a Szolnok ellen negyeddöntő párharc állását. Holnap Szolnokon folytatódik a sorozat


– Hogy látod, megnövekedett önbizalommal utazhatunk Szolnokra? – kérdeztük edzőnket, Kostast.
– Szerintem ezzel eddig sem volt gond, és az első meccsen is sokáig partiban voltunk – fejtegette a görög szakember. – A második meccsen viszont helyenként már kimondottan jól is játszottunk. Úgy vélem, egy-két kulcsjátékosnak a jó teljesítményhez – pontosabban, hogy igazán játékba lendüljön – szüksége volt az első összecsapásra, hiszen azt megelőzően három hete nem játszottunk mérkőzést.

– A holnapi találkozótól mit vársz?
– Ne feledjük, egy nagyon erős csapathoz, az alapszakasz győzteséhez látogatunk, amelynek nagy erős a kerete. Sok hatékony eszköze van, nagyon hatékonyak lehetnek, úgy mezőnyben, mint a palánkok alatt. Ahhoz, hogy újra sikeresek legyünk, nagyon sok résznek egyszerre kell jól működnie a játékunkban. A sok nehézség ellenére, amelyek az alapszakaszban érték a csapatot, a társaság végig hitt, bízott magában és végül elérte célját, bejutott a rájátszásba. Itt pedig megvertük az alapszakasz győztesét, éppen ezért holnap bizonyos fokig nyomás nélkül játszhatunk. Ez persze nem azt jelenti, hogy elutazunk játszogatni egy jót, hanem, ahogy minden meccsen, holnap Szolnokon is az utolsó pillanatig harcolunk majd a győzelemért, egy újabb bravúr eléréséért.

– Mit gondolsz, mennyire lesznek frissek a kulcsjátékosok?
– Ez az a kérdés, amelyre nem tudok válaszolni. Próbáljuk úgy edzeni, adagolni a terhelést, hogy mindenki a legjobb állapotban legyen. Ellenfelünknek mélyebb a kerete, mindenkinek készen kell állnia, akár harminc, akár tizenöt, akár csak öt percre is.

eredeti link