Újra idegenben

Két idegenbeli – Debrecen, Zalaegerszeg – bravúr, és közel három hét kihagyás után ma újra idegenben lép pályára csapatunk, amely ezúttal Pécsre utazik
Görög szakvezetőnk, Kostas Flevarakis férfi válogatottunknak a minap a ljubljanai buborékból történt kényszerű hazatérésének kapcsán azon “morgolódott”, hogy két hétig állt a bajnokság gyakorlatilag a semmiért, de persze azt, hogy nemzeti csapatunk úgy jár, ahogy, azt nem lehetett előre tudni. Ezen túlmenően ami külön bosszantó volt edzőnk és csapatunk számára egyaránt, hogy a szünet előtt két szép és értékes győzelmet arattunk idegenben és úgy tűnt, lendületbe jöhetünk. Nekünk tehát abszolút rosszul jött a bajnoki leállás. Hogy ezalatt mi volt a cél a csapatnál, arról Kostas azt mondta, hogy  a mostani már csak egy ilyen szezon, tele bizonytalansággal. Az elmúlt két héten azon dolgoztunk, hogy tovább fejlődjünk. Takács Norbi és Bagó Martin végre nem olyan régen visszatért és edzésbe állt, de  nekik azért kell még idő, amíg fizikálisan utolérik magukat.
Az ellenfélről valamint arról, hogy mi vezethet sikerre Pécsett, edzőnk úgy vélekedett, hogy a holnapi riválisunk, a PVSK villámgyorsan képes átmenni védekezésből támadásba, s előszeretettel fejezi be támadásait rendezetlen védelem ellen. Éppen ezért nagyon fontos lesz az akciók utáni gyors visszarendeződés. A pécsi mezőnyemberek gyorsan járatják a labdát, vannak távolról és betörésekből, a védelmet bontva egyaránt veszélyes játékosai. Kulcskérdés, hogy sok  felállt védelem ellen támadás vezetésére tudjuk kényszeríteni a pécsi együttest, és védekezésben az egyéni felelősség is fontos lesz. Ami a támadójátékot illeti, ott a legfontosabb, hogy – ahogy az előző két idegenbeli siker esetén – ezúttal is csapatként kosárlabdázzunk.

eredeti link