Tartalékosan most ennyire futotta…

Egy csapatra való játékosa – Popadic, Fazekas, Supola, Takács, Wideman – nélkül utazott el csapatunk Szegedre, ahol ugyan jól kezdett, de a folytatásban egyértelműen a hazai gárda akarata érvényesült. Csapatunktól csupán felvillanásokra futotta, saját nevelésű fiataljaink viszont ügyesek voltak

Naturtex SZTE Szedeák – Sopron KC  102-81  (24-16, 32-21, 24-19, 22-25)
Szeged, férfi kosárlabda NB I, 1000 néző
V.: Kapitány, Győrffy, Goda

Szeged: Govens 14/6, KERPEL-FRONIUS  G.6, BROWN 27/12, DZELETOVIC 22, DICKEY 15
Cs.: Kerpel-Fronius B.2, Keller I. 5, Mayer 2, OLASZ 9, Balogh
Edző: Srecko Sekulovic

Sopron: DILLARD 20/12, THOMPSON 22/3, Boriszov 12/6, Sitku 2, Jogela 7/3
Cs.: Bagó 6, Halász 3/3, SCHÖLL 4, CSÁTALJAY 5/3
Edző: Kostas Flevarakis

KD szép duplájával mi szereztünk vezetést, majd Milos kiosztásából Jogi vágott be egy szép triplát. Jól védekeztünk, ügyes támadás végén Jogi átadásából Sitku Marci zsákolt nagyot. Nem dobtunk jól, de szervezett védekezésünkkel sok hibába, eladott labdába hajszoltuk bele a kissé kapkodó hazaiakat. Időt is kért ellenfelünk tapasztalt mestere, agresszívabb védekezésre ment ki a szegedi gárda, eladtunk pár labdát és egy 11-2-vel fordítottak a hazaiak. Ekkor mi kértünk időt és zengett a csarnok Flevarakis mester hangjától. KD próbálta megtörni a rossz sorozatot egy szép kosárral, sajnos a bónusz büntető kimaradt. A negyed hajrájában Bernard villanásaival 1 pontra visszajöttünk, de újabb eladott labdák következtek, és a remek dobóformát kifogó Brown vezérletével 8 pontos előnyt szerzett a negyed végére a Szeged.

A második etap elején váltva estek a kosarak, nálunk szépen megoszlottak a pontok, Schöll Ricsi az U20-as meccs dupla-duplája után a felnőttek között is villant.  A védekezési hibákat rendre büntette, ráadásul a zónánkat többször is átdobta a Szeged, amely a szakasz közepén 10 pont fölé növelte előnyét. Sajnos a védőpattanóknál el-elaludtak a srácok, hiába kért időt edzőnk, nagyon szétestünk és egy 8-0-lal csaknem 20 pontosra nőtt a különbség. A félidő hajrája KD és Dzeletovic dobópárbaját hozta, szünetben 56-37-re vezetett a Szeged.

KD triplájára Brown felelt duplával a második félidő elején. A folytatásban a helyzetek ugyan megvoltak, de kimaradtak, hazai oldalon viszont Govens, majd Brown is beemelt egy hármast, 26 pontosra nőtt a különbség. Milos hármasa után Martin villant kétszer és 20-on belülre kerültünk. Időt kértek a hazaiak és Dickey révén új erőre kaptak, nálunk pedig újra kimaradtak a tiszta helyzetek. Közel 30 pontosra nőtt a hátrány, amelyen a szakasz végén Schöll Ricsi kosara majd gólpassza révén faragtunk.

Ákos triplájával indult a záróetap. Ennek nagy részében ellenfelünk már a fiataljait szerepeltette, csendben “lecsorgott” a zárószakasz 20 és 30 pont közötti hazai vezetés mellett. A végén a fiatal Csátaljay ügyes megmozdulásaival 20 pont közelébe küzdöttük vissza magunkat, de ennél többre most nem futotta.

eredeti link