Tapasztalt amerikai irányítót igazoltunk

Európa számos top-bajnokságában megforduló amerikai irányítóval erősítettünk. Legújabb játékosunk, a 31. életévében járó, 183 centi magas Kevin Dillard rövid ideig az NB I-ben is szerepelt, mi több, ellenünk is játszott
Örömteli hírről számolt be klubunk ügyvezetője, Pojbics Szabolcs: Kevin Dillard személyében megvan a légiós irányító a következő évadra. Dillard korábban szerepelt  a francia (Pau Orthez, Cholet), a lett (VTF Riga), a belga (Antwerp), a görög (PAOK, Patrasz), a török (Pinar Karsikaya, Sigortam.Net ITU Bakiroy Basket) és az izraeli élvonalban (Maccabi Ashdod) egyaránt, sőt a Bajnokok Ligájában is pályára lépett.
A magyar NB I-ben  két és fél éve, 2018 január végén és február elején 3 meccs erejéig tette le névjegyét a Körmend csapatában. Első NB I-es meccsét éppen ellenünk játszotta. Mi akkor nem éppen a legszebb napjainkat éltük, ez volt az az évad, amelynek végén playout párharcban harcoltuk ki a bentmaradást. Körmenden 96-57-re kaptunk ki, Dillard ezen a mérkőzésen 11/9 pontot szerzett és 7 gólpasszt osztott ki társainak. Új irányítónk ezt követően még két meccset játszott a vasiaknál, ahol 3 mérkőzése alatt 14,7 pontot, valamint 4-4 lepattanót és gólpasszt átlagolt. Érdekességként említjük meg, hogy e 3 találkozón csapattársa volt másik új irányítónk, Halász Ákos, aki az említett Körmend-Sopron meccsen pontot nem dobott nekünk, de 6 gólpasszt “kézbesített” társainak.

A körmendihez hasonló, különböző csapatoknál töltött viszonylag rövid periódusok elég gyakran előfordultak Dillard karrierjében. Ügyvezetőnk honlapunknak elmondta, ennek kapcsán elég sokat és hosszan beszélgetett vele edzőnk, Kostas, aki ha edzője nem is volt, de még Görögországból ismeri és a képességeivel tisztában van. A sok egyeztetés, beszélgetés után, azok eredményeképpen döntött végül úgy a szak- és klubvezetésünk, hogy ő lesz az irányítónk, Thompsonnal együtt egyértelműen vezérszerepet szánva neki.
Körmend után, a 2018-19-es évadban Dillard az olasz másodosztályban szerepelt, az Aurora Basket Jesi csapatában, ahol 22 meccsen pályára lépve 15,6 pontot, 4,8 lepattanót és 5,6 gólpasszt átlagolt, mérkőzésenként több, mint 30 percet a pályán töltve. Az előző évadban a török élvonalban szereplő Sigortam.Net ITU Bakiroy Basket színeiben 9 mérkőzésen játszott, ahol bő 22 percet játszva 10 pontot és 5,6 gólpasszt átlagolt.

Fotó:  kezdo5.hu (Simon Erika), bebasket.fr

eredeti link