Támadásban előre léptünk

Az első negyed közepétől próbáltuk üldözni a ZTE csapatát a Göcsej-kupa nyitó találkozóján. A harmadik etap közepén 3 pontra feljöttünk, de aztán “robbantott” és elhúzott a hazai csapat, a folytatásban pedig amikor 10 pont közelébe kerültünk, mindig tudott újítani

SKC – Zalakerámia ZTE KK 85-99 (20-26, 28-30, 16-23, 21-20)
Zalaegerszeg, Forrest, Hungary 51. Göcsej-kupa

SKC: DILLARD 12/9, THOMPSON 20/6, Takács 6/6, Sitku 5/3, Wideman 15
Cs.: Boriszov 7/3, Jogela 5/3, Supola 5, Bagó 3, Werner 2, Fazekas 4, Popadic 1

A nyitóetap közepéig váltott vezetéssel haladtak a felek, majd egy 6-0-lal megugrottak a hazaiak. A szakasz második felében Bernard büntetőivel tartottuk a lépést a ZTE-vel.
A második szakasz elején sűrűn potyogtak a triplák, tőlünk kétszer KD, azaz Kevin Dillard, valamint Milos talált be távolról, ám a hazaiak egyik fiatalja 3 hármast is beemelt. Gyengén védekeztünk és 10 pont fölé nőtt a ZTE előnye. A félidő végén ugyan Jogi és Norbi is betalált távolról, de mindenre volt  válasza a Szöszi vezette ZTE-nek, szünetben 8 ponttal vezetett a vendéglátó.
Szünet után centerünk, Tyler büntetőivel próbáltunk zárkózni, s jobban is megközelíthettük volna a ZTE-t, ha középjátékosunk nem rendre csak 1-1 dobást értékesít a vonalról. Bernard hármasával a 7-2-vel indító csapatunk egyetlen triplányira közelítette meg ellenfelét. A szakasz második felében, magas játékosai vezetésével egy 18-3-as rohammal közel 20 pontos előnyre tett szert ellenfelünk.
A záróetap elején Csabi vezetésével a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdöttük vissza magunkat. A hajrában egyszer még 10-re feljöttünk, de ahogy korábban, ezúttal is újított és biztosan nyert a ZTE. A végén Sitku Marci emelt be egy triplát, a vendéglátó azonban a 3. negyed nagy rohamának köszönhetően összességében biztosan nyert.

Kostas Flevarakis: – Egyrészt igen kemény edzésmunkából érkeztünk erre a meccsre, tehát érződött a fáradtság a srácokon, másrészt pedig amire taktikailag fókuszáltunk az utóbbi napokban, azaz a támadójáték, abban jelentősen előreléptünk, Hogy most gyengébben védekeztünk, az annyira nem zavar, biztos vagyok benne, hogy a védekezés, ahogy az előző szezonban, most is egyik erőssége lesz a csapatnak, de tény: sokat kell még dolgoznunk együtt!

eredeti link