Szombathely helyett Debrecen

Bár a múlt hét végén még úgy volt a Falco együtteséhez utazik és Szombathelyen lép pályára csapatunk de a hét elején változott a program: a közeli Szombathely helyett az ország túlsó végébe Debrecenbe, a DEAC-hoz utaznak fiaink

A múlt hétvégén sorra maradtak el a meccsek az NB I-ben. Először a tévésnek tervezett Körmend-Falco vasi “El Classico” maradt el, majd úgy volt, hogy ZTE-Falco lesz helyette. Lehet, edzőnk ekkor már dörzsölgette tenyerét, hogy “egy füst alatt” feltérképezheti a két következő ellenfelet. Aztán a ZTE-Falco is elmaradt, miként a mi szombathelyi fellépésünk is, így – 70 kilométer helyett utazhatunk 450-et – Debrecenbe már ma kora délután elindult csapatunk.
Görög mesterünk érthetően nem örült a változásnak, de mint mondta, úgy látszik, ez már csak egy ilyen “őrült” szezon. Az ő helyzete sem egyszerű, hiszen sokáig a Falco ellen készült, a szombathelyi fellépésre “hangolódott”, aztán a meccs előtti napon kiderült, hogy mégis a debreceniekre kell fókuszálnia. No meg persze saját csapatára, amelyről azt mondta: – akik a karantén után tudtak a múlt héten edzeni, azon játékosoknak javult az állapota és remélhetőleg a formája is. Sok fiatallal már tudtunk öt-öt ellen gyakorolni, amely a csapathoz nemrég csatlakozó irányító Antino Jackson beépítése miatt fontos is volt, de hiányzóink Debrecenben is lesznek.

Edzőnk szerint a holnapi találkozón nagy, az eddigieknél is nagyobb szerepük lehet a fiataloknak. Még a kora délutáni utazás előtt Kostas az ellenfélről azt mondta: – egy nagyon jó szerkezetű, a külső és a belső posztokon egyaránt nagyon erős a DEAC. Mint mondta, kulcsfontosságú lesz a ponterős irányító Moody, valamint a palánk alatt a rendkívül nagy erejű középjátékos, Tóth Ádám, továbbá a négyes poszton játszva közelről és a hárompontoson kívülről egyaránt rendkívül veszélyes Hines féken tartása. E két utóbbi kosaras a lepattanókban is nagyon erős, erre nagyon kell majd figyelni. Aki pályára kerül a legtöbbet kell kiadnia magából, de hogy mindez mire lehet elég, az majd kiderül a holnap 17.30-kor kezdődő találkozón.

eredeti link