Szervezett védekezés – fölényes diadal

Kapkodó kezdést követően az első negyed második felében egy 11-0-lal megléptünk a Kaposvártól. Ettől kezdve támadásban ugyan hullámzó teljesítményt nyújtva, ám szinte végig szervezetten, koncentráltan védekezve, helyenként örömjátékkal fölényes győzelmet aratva őriztük meg hazai veretlenségünket
SKC-Kaposvár 79-57 (22-13, 15-9, 22-13, 20-22)
Sopron, 1.500 néző. V.: Tőzsér, Minár, Pozsonyi.SKC: WARNER 12, SUPOLA 10, Takács 3/3, Gilbert 11/9, GORDON 11.
Cs.: WIGGINS 15/3, Lemar 12/3, Dénes, MOLNÁR M. 5, Buzsáki.
Edző: Sabáli Balázs.Kaposvár: HALÁSZ 8, Johnson 7/3, Lilov, 9/6 HENDLEIN 12/3, Spica 8.
Cs.:Markovics 5/3, Baki 5/3, Harazin, Hock 3/3.
Edző: Fekete Ádám.

Welsey hamar “bemutatkozott” Hendleinnek egy óriási blokkal, ám elég idegesen kezdtünk – ahogy ellenfelünk is. Másfél perc elteltével Norbi hármasával sikerült vezetést szerezni. Lawrence is betalált távolról, ám a vendégek feleltek kosarainkra, sőt Hendlein vezérletével fordítottak is. Kapkodtunk támadásban, érthető, hogy ellenfelünk 9-6-os vezetésénél időt kért edzőnk. Wesley  újabb látványelemmel jelentkezett, ezúttal zsákolt egy óriásit, a csereként érkező Alan hármasával pedig visszavettük a vezetést. Ez elsősorban neki, és persze a csapatnak is óriási lökést adott, Wiggins vezérletével egy 11-0- rohamot mutattunk be. A “hab a tortán” az volt, hogy a szakasz Supola Zoli labdaszerzés utáni dudaszós pöcijével, és csapatunk 9 pontos vezetésével zárult.

Spica faragott egy duplával ellenfelünk hátrányán. Feljött 5 pontra a Kaposvár, nagyon kellett Lawrence hármasa, majd Brynton távoli találata után 10 pont fölé nőtt előnyünk. A szakasz közepén támadásban megálltunk, túl gyorsan próbáltuk befejezni az akciókat, de sajnos kevés sikerrel. Szerencsére a védekezés, és azon belül a Wesley vezette “légelhárítás” működött. Ellenfelünk nem is dobott jól, így nem tudott a közelünkbe férkőzni.  A csendesen csordogáló játékba Wesley lehelt némi “életet” egy látványos zsákolással. Ez újabb lökést adott a srácoknak, 15 ponttal vezettünk a félidőben.Spica büntetőivel indult a második félidő, majd látványos megmozdulások következtek. Előbb Alan labdaszerzése után Angelo zsákolással, majd Johnson betörésénél Wesley egy újabb szép nagy  “sapkával” csalt ki elismerő hangokat szurkolóinkból. Brynton labdát, majd könnyű kosarat szerzett, 19 pontosra nőtt az előny, így ellenfelünk időt kért. Nagy dobópárbaj alakult ki a negyed közepén, szurkolóinknak – érthetően – a legjobban Alan egészpályás “szóló” kosara tetszett, amely után – nem mellesleg – 20 pontosra nőtt az előny. Ezt követően már-már örömjáték vette kezdetét, szervezett védekezésünkkel sikerült elvenni a Kaposvár játékosainak önbizalmát, szétesett ellenfelünk játéka. A negyed végén a tetemes előny birtokában kicsit csökkent a koncentráció, de megnyugtató, 24 pontos előnyről vártuk a záró etapot.

Ennek elején a betörése közben őt “levadászó” Markovics sportszerűtlen hibája után, egy büntetőt értékesítve Molnár Marcell megszerezte első pontját tétmérkőzésen csapatunkban. Supola Zoli pillanatai következtek, majd Marci betörésből ügyes akciókosarakat is dobott. A teremburáját, gondolhatták szurkolóink, amikor Alan roppant magas ívben eleresztett dobásánál a labda – amely szinte súrolta a terem búráját –  a kaposvári gyűrűbe hullott! E duplával 30 pontosra nőtt az előny. A vége örömjátékot hozott, egy-két kaposvári hármassal, de a fölényes siker egy pillanatig sem forgott veszélyben. A stabil, szervezett védekezésre építve, könnyed győzelemmel őriztük meg hazai veretlenségünket.
Sabáli Balázs, vezetőedző:
– Ünneprontó leszek. Az öltözőben is elmondtam, hogy a győzelemnek örülök, de a mutatott játéknak egyáltalán nem. Az első öt perc a Kaposváré volt, de utána már védekezésben elvégeztük azt a feladatot, amit szerettünk volna. Mindamellett, hogy a Kaposvár gyengébben támadott, én tartottam ettől a találkozótól, és kértem is a fiúkat arra, hogy hazai pályán még nagyobb koncentrációval játsszunk. Ma ez a teljesítmény elég volt a győzelemhez, de más csapat ellen nem biztos, hogy nyertünk volna. Így kell tovább készülnünk, de ezen a mérkőzésen is látszott, hogy támadásban vannak még problémáink. Rengeteg eladott labdánk volt, és a játékosaim ki is engedtek egy kicsit, amikor már húsz pont felett járt a különbség. Ezért nem mondhatom, hogy teljesen elégedett vagyok, de a végén két olyan akció volt, amitől a színházi közönség is felébredt, és jó szájízzel fejeztük be a találkozót.

eredeti link