Szerdán Szombathelyen

Holnap 18 órától a Falco otthonában lép pályára csapatunk. A mérkőzés tétje kettős

December 27-én egy szenzációs mérkőzésen a Novomatic Arénában 101-98-ra legyőztük a Bajnokok Ligájában is vitézkedő szombathelyi gárdát. A holnapi összecsapásnak kettős tétje van fiaink számára: egy esetleges bravúrral egyrészt a bajnoki rájátszásba, másrészt a Magyar Kupa nyolcas döntőjébe is kvalifikálhatnák magukat Takács Norbiék.
Ez azonban nagyon nehéz lesz, hiszen, amint azt vezetőedzőnk kiemelte, egy borzasztó erős gárdához látogatunk, amely mind védő-, mind pedig támadóoldalon nagyon hatékony, nem véletlenül szerepelt remekül nemzetközi szinten is.
Flevarakis szerint egy esetleges bravúrhoz kulcskérdés, hogy sikerüljön – bizonyos mértékig – “féken tartani” a Falco kulcsjátékosait, csak az a gond, hogy kulcsjátékosból elég sok van a riválisnál. A Falco mind a mezőnyben, mind pedig a palánkok alatt kiváló egyéni képességű játékosokkal, kiváló légiósok mellett egy sor magyar válogatott kosarassal rendelkezik.
Bár csapatunk legutóbb az éllovas otthonában, Szolnokon kikapott, görög edzőnk hangsúlyozta, előtte zsinórban 4 meccset is megnyertünk. A jó sorozat, valamint a listavezető otthonában mutatott tartás, mentális erő miatt játékosai egészséges önbizalommal várhatják a holnapi bajnokit és erre támadásban szükség is lesz az esetleges bravúrhoz…
Amikor rákérdeztünk Flevarakis mesternél, lesznek-e ezúttal is hiányzói a Falco csapatának, azt mondta: a szombathelyiek, még 1-2 meghatározó játékosuk nélkül is nagyon erősek, ugyanakkor nálunk is van bizonytalanság, a meccs napján derül majd ki, milyen kerettel tudunk pályára lépni, de bízik benne, hogy mindenki rendelkezésre állhat…

 

eredeti link