Súlyos vereség Kaposváron

A mérkőzés elején még vezettünk Kaposváron, majd az első szakasz közepétől futottunk az eredmény és ellenfelünk után. A harmadik negyed végéig többször is felzárkóztunk, de a zárószakaszra szétestünk és ellenfelünk ekkor eldöntve a meccset, végül nagy különbségű győzelmet aratott

Kaposvári KK – Sopron KC 87-59 (19-15, 21-16, 18-19, 29-9)
Kaposvár, férfi NB I, 1.200 néző.
V.: Cziffra, Pozsonyi, Kovács N.

Kaposvár: DAVIS 19/9, NORFLEET 18/12 Ponjavic 9, HENDLEIN 11, DRAMICANIN 16/9.
Cs.: LALIC 12, Krnjajski, Bogdán, Horváth H. 2.
Edző: Fekete Ádám.

Sopron: Pitts 18/6, Thompson 7, Takács 5/3, Rivers 7, Carter 9.
Cs.: JONES 9, Supola 4, Molnár.
Edző: Sabáli Balázs.

Demetre vállalta a játékot és ott is volt kezdő ötösünkben. Dramicanin duplájára, Pitts révén triplával feleltünk. Újabb Dramicanin dupla után, Norbi is “bevágott” egy hármast. A szakasz közepén “megálltunk” támadásban, és egy 7-0-lal fordítottak a hazaiak. A holtponton, a családi problémái ellenére csapatunkhoz visszatérő Jones próbálta átlendíteni csapatunkat, Demetre büntetőivel egyenlítettünk, Supi kosara pedig immáron újra a mi vezetésünket jelentette. A negyed hajrájában Dramicanin triplája adott nagy lökést a hazaiaknak, a szakasz – elpuskázott helyzeteink közepette – egy 6-0-a Kaposvár-rohammal és a hazai gárda 4 pontos vezetésével zárult.


Lalic egy jó büntetőjére, Damier révén hármassal feleltünk. Sajnos nem hozott áttörést, távolról sem, közelről sem ment, Norfleet 3+1-es akciója után 8 pontosra nőtt a hátrány, amelyen az időkérés után Pitts faragott büntetőivel. Bár ellenfelünk több pattanót visszaszedett a palánkunk alatt, sikerült rendezni a védekezést, Pitts és Jones révén egy 6-0-lal 2-re feljöttünk, ekkor a hazaiak kértek időt. Megtört a lendület, Ponjavic 2+1-es játéka egy 7-0-s hazai rohamot indított el, egyénieskedtünk támadásban, újra kénytelen volt időt kérni edzőnk. Norbi ugyan “villant” közelről, de Davis triplájával 10 pontosra hízott a Kaposvár előnye. Ezt sikerült gyorsan megfelezni zónára átállva, a félidő hajrájában addig meglehetősen “csendes” játékosaink, Thompson és a 2+1-es akcióval jelentkező Eric jóvoltából. Sajnos a félidő végét elrontottuk, újra egyéni akciókkal operáltunk, így Hendlein kosarai révén 9 pontos hazai vezetéssel zárult a félidő.


A második félidő elején váltva estek a kosarak, mindkét oldalon a belső emberek villantak, tőlünk Jones és Eric, hazai részről pedig Hendlein és az újabb triplát “vágó” Dramicanin. Állandósult a 10 pont körüli különbség, de időnként újfent egyénieskedtünk, így nem tudtunk közelebb kerülni a hazaiakhoz. Christian, Eric és Damier versenyben tartotta a csapatot, amely a 28. perc elején 5 pontra zárkózott föl. A szakasz végén Davis triplájával 8 pontosra nőtt a hazaiak előnye. A hazai irányítónak nagy önbizalmat adhatott a tripla, a záró etapot két betörés utáni kosárral és egy hármassal kezdve – mivel nem tudtunk felelni rá -, 15 pontosra növelte a Kaposvár előnyét. Hiába kértünk időt, szétestünk, sorra adtuk el a labdákat, a hazaiak egy 12-0-s két és fél perccel kezdve a záróetapot 20 pontosra növelve előnyüket. 15 hazai pont és több, mint 4 perc után, Rivers egy jó büntetővel megszerezte a negyedbeli első pontunkat, majd nem sokkal később Thompson az első mezőnykosarunkat. Ez azonban sovány vigasz volt, sok nehézséggel küzdő csapatunk három negyeden át ugyan versenyben volt, de a záróetap széteső játéka miatt simán kikapott.

A fotók a 10.19-i ZTE elleni, hazai mérkőzésen készültek.

eredeti link