Sokba került a 10 kihagyott büntető

A mérkőzés nagy részében az Alba és az eredmény után futott nagyot harcoló, de nem igazán jól játszó csapatunk. A hajrában egy remek 10-0-lal felcsillant a győzelem megszerzésének a reménye. A végjátékban azonban a vendégek voltak pontosabbak, így ők örülhettek, sikerükben jelentős szerepe volt annak, hogy amíg mi 10 büntetőt is kihagytunk, ők csupán hármat

SKC – Alba Fehérvár 83-87 (23-24, 19-19, 19-26, 22-18)
Sopron, férfi NB I, zárt kapuk mögött
V.: Benczur, Frányó, Lengyel

Sopron KC: Elmore 8, THOMPSON 19/9, Fazekas, JOGELA 14, Padgett 12
Cs.: Borisov 12/6, Sitku 2, Bagó 4, Halász 3/3, Werner, TAKÁCS N.9/9, Popadic
Edző: Kostas Flevarakis

Alba Fehérvár: TURNER 17/9, Curry 12, VOJVODA 17/3, DAVIS 24/9, Omenaka
Cs.: AHMAD 10, Lukács 7/3, Csorvási, Takács M.
Edző: Forray Gábor

Egy-egy elrontott akció után Turner távoli triplával – amely az NBA-ben is 3 pontot ért volna -, a vendégeknek szerzett vezetést. Padgett egy jó büntetője után az Alba másik amerikai kisembere, Curry is “beköszönt” nekünk, majd Bernard hármasával próbáltunk közelíteni. A szakasz közepén Vojvoda is beemelt az 8 méteres hármast, majd Davis is megvillant, 6 ponttal ellépett ellenfelünk. Sikerült rendezni a védekezést, s a két színesbőrű légiósunk, Bernard és Padgett jóvoltából egy 13-2-es “száguldással” fordítottunk, Thompson amellett, hogy igen eredményes volt, Vojvodát is “féken tartotta”. A szakasz hajrájában Davis két triplájára építve, egy 8-2-vel visszavette a vezetést a fehérvári együttes. Ákos remek labdájából Bagó Martin volt eredményes, ám a negyed végén az utolsó szó Vojvoda révén a vendégeké volt.

Milos és Martin látványos akciója végén utóbbi volt eredményes, ám erre Curry 2+1-gyel felelt. Váltva estek a kosarak, fej-fej mellett haladtak a felek. Egálnál Milos dobott hármast, amelyre Vojvoda felelt duplával – a bónusz büntetőt kihagyta a válogatott klasszis. A vonalról Vityának sem volt szerencséje, neki mindkettő kimaradt. A szakasz közepén egymás hibáiból éltek a felek, kapkodott mindkét csapat. Sajnos a büntetőket ismét elég bőkezűen pazaroltuk, a fiatal Lukács hármasával ismét a vendégek vezettek. A félidő utolsó percére fordulva Jogi mindkét büntetőjét értékesítve, 40-40-es tenisz-döntetlenre alakította az állást. Utána még kétszer állhatott a vonalra, rendre egy-egy dobást értékesített. Turner viszont az utolsó pillanatban a triplája közben ellene elkövetett Popadic-fault után mindhárom büntetőjét bedobta, így 1 pontos vendég vezetéssel térhettek pihenőre a felek – mi 7 büntető hagytunk ki, az Alba csak egyet.

Másfél “kollektív kapkodással” eltelt perc után a vendégek nyugodtak meg előbb, s Ahmad és Davis révén 5 ponttal elléptek a 2. félidő elején. Ismét Bernard és James (Padgett) próbálta versenyben tartani csapatunkat. Fehérvári részről viszont Turner is “beindult, s vezetésével egy 7-0-lal 9 ponttal ellépett az Alba. Milos, majd Norbi emelt be egy-egy hármast és máris ott voltunk ellenfelünk nyakán. Fehérvári időkérés és Ahmad újabb kosara után, Ákos is beemelt egy hármast. A szakasz hajrájában azonban megtette ezt Turner és Davis is, újra 8 pontról kapaszkodhattunk. Sőt Turner ziccerével ez 10-re nőtt.

Az utolsó szakasz Elmore kosarával, de 8 pontos Alba-vezetéssel zárult. A 4. negyed elején Jogi vette széles vállaira csapatunkat, ám amikor 5 ponton belülre kerülhettünk volna, rendre kapkodtunk, így ellenfelünk tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét. Sőt, a szakasz közepén meglett a “közte” 10, majd Padgett 1 jó büntetőjével 9-re csökkent a hátrány – éppen annyira, ahány kihagyott büntetőnél jártunk. Reményeink Norbi újabb hármasával kezdtek újra éledezni. Hosszú hallgatás után Bernard is hozzászólt a játékhoz 3 pontért, így 4-re csökkent a különbség, nyílttá tettük a hajrát. Sőt, Jon 1 jó büntetője után Norbi újabb hármasával egy 10-0-t “repesztve” bő 2 perccel a vége előtt ledolgoztuk a hátrányt. Ahmad újabb kosarat szerzett támadó pattanóból, a mi dobásaink kimaradtak. Bő fél perccel a vége előtt támadhattunk, de előbb Milos, majd Norbi hármasa is kimaradt, Vojvoda pedig biztos kézzel értékesítette a büntetőket, így vendégsiker született.

eredeti link