Saját játékunk lehet a kulcs

A mezőny egyetlen nyeretlen csapatának, a Jászberénynek az otthonában lépünk pályára holnap 18 órától

A jászságiaknál nagy volt a jövés-menés, és nem csak az elmúlt hónapban. November végén a szerb erőcsatár, Alekszandar Radukics és honfitársa, Miljan Radukics vezetőedző is távozott. Az edző pótlását – egyelőre – házon belül oldották meg a jászberényiek. Holnapi ellenfelünk az utóbbi hetekben, több nagy különbségű vereségbe szaladt bele. A napokban Zalaegerszegre távozott a Jászberény irányítója, az egész NB I legponterősebb játékosa, Donovan Donaldson.
A jászsági együttes kapcsán új légiósok, köztük az előző évadban éppen nálunk kosarazó irányító, James Kinney érkezéséről is hallani. Kérdéses azonban, közülük ki játszhat majd holnap.
Az aktuális ellenfél játékából mindig rendkívül alaposan felkészülő edzőnk, Kostas Flevarakis, a mérkőzés kapcsán azt taglalta, hogy a riválisnál zajló folyamatos változások miatt nehéz felkészülni ellene és abból mit játszik, milyen taktikával lép pályára. Ebben a speciális helyzetben az a legfontosabb, hogy csapatunk elsősorban a saját játékára figyeljen, hogy azt tudja hatékonyan játszani. A sikeres szerepléshez fontos a koncentráció, hogy kiegyensúlyozott, hullámvölgyek nélküli teljesítményt nyújtson az együttes. Kulcskérdés lehet továbbá, hogy mi tudjunk irányítani, megszabni a játék ritmusát és hogy kontrolláljuk a lepattanókat a saját palánkunk alatt.
Nehezíti a helyzetet, hogy bár a napokban megpróbált edzeni, de fájdalmat érezve achillesében, hamar kiállt centerünk, Tyler Wideman, így az ő játékára Jászberényben sem számíthat szakvezetőnk.

eredeti link