Óriási hajrá, sérülés, egypontos vereség

Szinte az egész mérkőzésen futott csapatunk az eredmény és a jobban, pontosabban kezdő Falco után. A hajrában biztos győztesnek látszott ellenfelünk, de egy szédületes 9-0-lal az utolsó percre ledolgoztuk a hátrányt, ám egalizáló kosaránál Angelo Warner megsérült. Az utolsó percben egy sikeres büntetővel a Falco nyerte meg a mérkőzést
Falco Vulcano Energia KC Szombathely – Sopron KC  75-74 (17-11, 22-18, 20-21, 16-24)
Szombathely, 2500 néző. V.: Földházi, Söjtöry, dr. Mészáros.
Falco: GOVENS 12, Váradi 7/3, Bíró 3/3, BRUINSMA 16/6, REDDIC 13.
Cs.: Balmazovics, CURRY 20/9, Tóth N. 4.
Edző: Gasper Okorn
SKC: WARNER 20/6, Lemar 17/3, TAKÁCS 8/6, Gilbert 2, GORDON 18.
Cs.: WIGGINS 7/3, Dénes, Supola 2.
Edző: Sabáli Balázs

Szép számú, 100-150 szurkoló kísérte el és buzdította csapatunkat Szombathelyen. Az “erőcsatár-túltengésben” lévő Falco csapatában, a posztra bevethető két légiós közül az amerikai Bruinsmát nevezte Gasper Okorn, a hazaiak szakvezetője.

“Beragadtunk” a rajnál, eladott labdáinkat büntetve gyorsan elhúzott 7-0-ra ellenfelünk. Lawrence büntetőiből szereztük első pontjainkat, majd Wesley 2+1-es akciója után csupán 2 pont volt a hátrány. A folytatásban sajnos a sérüléséből visszatérő Bruinsma sziporkázott. Egy 6-0-lal újra ellépett és a nyitó etapot 6 pontos vezetéssel zárta a Falco.

Angelo duplájával, majd triplájával indult a második etap, ez utóbbi után 1 pontra sikerült megközelíteni ellenfelünket. Curry hármasa adott új lendületet ellenfelünknek, ettől kezdve az egész második etap üldözőverseny jelleget öltött, hol ellépett a Falco, hol pedig feljöttünk. Felzárkózásunkért a triplával jelentkező Alan, valamint Brynton és nem utolsósorban szurkolótáborunk tett sokat, a túloldalon a Curry-Bruinsma duó vitte a prímet. A félidő hajrája a hazaiaké volt, akik a szünet előtti 3 és fél percet 9-1-re nyerve 10 pontos előnnyel térhettek pihenőre.

Ahogy a meccs, a második félidő is rosszul indult számunkra, Reddick két zsákolásával nőtt a különbség. Angelo próbált “ébresztőt fújni” egy triplával, és egy 7-2-es “részhajrával” sikerült 10 ponton belülre kerülni. Újra hazai pillanatok következtek, Váradi, majd Bíró is beemelt egy-egy hármast és a szakasz közepén 15 pontos hátrányba kerültünk. Állandósult a Falco 10 és 15 pont közötti előnye, majd a negyed hajrájában két belső játékosunk, Wesley és Alan vezetésével egy 6-0-lal sikerült 10 ponton belülre kerülni.

A záró etapot Curry villanásaira építve 7-2-vel kezdte és ismét ellépett a Falco. A hazaiak a záró etap közepéig tartották “tízen túli” azaz 10 pont fölötti előnyüket. Ekkor Norbi hármasára építve egy 7-0-lal sikerült 6 pontra felzárkózni. Hazai időkérés után jött egy Curry-dupla, majd újabb eladott labdánk után Bruinsma értékesített egy büntetőt. Norbi újabb triplát vágott be, ami egy szédületes, Angelo vezette 9-0 kezdetét jelentette, úgy, hogy közben Wesley kihagyta a sportszerűtlen hibáért járó büntetőt. Egyenlítő kosara után Angelo súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett. Egállal fordultak az utolsó percre a felek, Reddic bedobott egy büntetőt. A hihetetlen izgalmas végjátékban mindkét csapat elhibázott egy támadást, a legvégén Brynton próbálkozott egy dobással a félpályáról a győzelemért, de ez nem sikerült, így hiába hajráztunk szédületesen nagyot, elveszítettük a meccset. S reméljük, “csak” azt – Angelót nem…

Sabáli Balázs: – Egy ilyen, aránylag kevés pontot hozó meccsen nagyon fájó, hogy huszonkét eladott labdából harminc pontot kaptunk. A második félidőre feljavult a támadójáték, megvolt az egyensúly a távolról és a közelről befejezett akciók között. Letámadással sikerül felpörögni, és amire kevesen gondoltak, tizenhat pontos hátrányból nyílttá tenni a meccset. Volt erőnk, tartásunk, sőt labdánk is a fordításhoz, az nem sikerült. Kérdéses, hogy a meccsnél nem vesztettünk-e többet is, Warner sérülésével… Köszönjük a sok szurkolónak, hogy elkísértek minket és buzdították a csapatot!

eredeti link