Nyerni, nehézségeink ellenére is

Vasárnap, 18 órától Kaposváron játszik csapatunk bajnoki mérkőzést. A somogyiak a legutóbbi fordulóban szerezték meg első győzelmüket, mindkét fél 1-1 győzelemmel várja az összecsapást
Mint ismeretes, a hármas és a négyes pozícióban is bevethető játékosunk, Demetre Rivers bokasérülést szenvedett a ZTE ellen. Amint arról vezetőedzőnk. Sabáli Balázs  honlapunkat tájékoztatta, az egészségügyi stáb szinte egész héten az ő “rendbetételével” foglalkozott.  Rivers pénteken megpróbálkozott együtt edzeni a társakkal, de bizonytalan, hogy vállalni tudja-e a játékot.
Az édesanyja betegsége miatt a múlt hét végén Dallasba hazautazó Christian Jones pénteken visszatért Sopronba. Sabáli kifejtette: többek között azért is kellett visszahívni a játékost, – aki még maradt volna anyukáját ápolni – mert Rivers játéka bizonytalan. Edzőnk azt fejtegette, talán nincs is jó döntés ebben a helyzetben, de magas poszton kettejük nélkül óriási hátrányból indultunk volna, a három rutinos magas játékossal – Dramicanin, Hendlein, Lalic – felálló kaposváriak otthonában.

Ellenfelünkre rátérve edzőnk kiemelte: tapasztalt magas játékosaik mellett, a somogyiaknak Davis és Norfleet személyében két gyors, dinamikus, igen veszélyes mezőnyjátékosuk van. Az, hogy a Kaposvár is csak egy meccset nyert, csalóka, mert egy masszív, kellemetlen stílusú gárda a somogyi, elveszített mérkőzései egyikén sem játszott alárendelt szerepet, szoros végjátékokban maradt alul.
Bár nagy kérdés, Rivers játszhat-e, s hogy Jones milyen mentális állapotban lesz, nehézségeink ellenére is nyerni utazunk  Kaposvárra.

eredeti link