Nem tudtunk élni a lélektani előnnyel

Hosszabbítás után kikaptunk Jászberényben! A mérkőzés elején nagyon “elengedtük” a Jászberényt, amely a 13. percben 18 ponttal vezetett. Bár szünetig “benéztünk” 10 pont alá, a 3. negyed közepén megint közel 20-szal “ment” a Jászberény. A záró etapban Angelo és Brynton vezetésével fokozatosan csökkentettük a különbséget, és a rendes játékidő végére ledolgoztuk a hátrányt. Bár a hosszabbítás elején a vezetést is megszereztük, végül nem tudtunk élni a lélektani előnnyel, ismét kikaptunk idegenben
JP Autó JKSE – SKC 83-74 (24-11, 15-19, 21-20, 9-19, 14-5)
Jászberény, NB I,    néző. V.: Praksch, Jakab, Pozsonyi.
Jászberény: PITTS 12/6, Rakics 5/3, COLEMAN 28/9, ALEKSZANDROV 21/6, PANTELICS 11.
Cs.: Kerpel-Fronius 4, Czirbus, Cseh, Ruják B. 2, Brbaklics.
Edző: Nikola Lazics.
Sopron: WARNER 24, LEMAR 25/15, Gilbert 7, Dénes 2, GORDON 11.
Cs.: Wiggins 2, Takács 3/3, Supola, Molnár M.
Edző: Sabáli Balázs.

Alekszandrov duplájára Angelo révén büntetőkkel még feleltünk, de a hazaiak kaptak hamarabb lábra. A 3. perc végén 6-2-es jászberényi vezetésnél időt kért edzőnk. Nem sokat segített, tovább nőtt a hátrány, 4 és fél perc elteltével, 10-3 után Brynton révén dobtuk első mezőnykosarunkat, ám a hazaiak szinte minden támadásukból kosarat szerezve, elsősorban Coleman és Alekszandrov révén folyamatosan növelték előnyüket. Gyengén védekező, határozatlanul támadó csapatunk 13 pontos hátrányból kezdhette a második etapot.

Nem sikerült “felpörögni” a kisszünetben, a második negyed első percének végén 17 pontosra nőtt hátrányunk, amikor Angelo faragott rajta. A 13. percben Coleman ugyanúgy 14 pontnál tartott, mint csapatunk… A Jászberény 18-cal “ment”, edzőnk kénytelen volt újra időt kérni felrázandó a csapatot. A szakasz közepén mutattunk először “életjeleket”, egységes csapatmunkával és keményedő védekezéssel, Wesley vezérletével egy 11-2-vel, a 10 pontos lélektani határ közelébe kerültünk. A félidő hajrájában váltva estek a kosarak, Brynton triplájával 6-ra közelítettük meg a Jászberényt, ám Pitts sajnos hármassal felelt, így 9 pontos hátránnyal vonultunk pihenőre.

A második félidő elején váltva estek a kosarak, állandósult a 10 pont körüli hazai előny, ráadásul a szakasz közepén szakvezetőnk, majd kispadunk is gyors egymásutánban technikait kapott. Alekszadrov bedobott 5 büntetőt, majd még kosarat is kaptunk, így egy hazai 10-0-lal 18 pontosra nőtt hátrányunk. Ezt követően többek között Norbi triplájának köszönhetően, sikerült egy 7-0-s rohammal ismét a 10 pontos lélektani határ közelébe felzárkózni, időt kértek a hazaiak. A negyed hajrájában Angelo villanásaival 10 pontra zárkóztunk föl.

A csapat – és Angelo – lendületben maradt és a záró etap elején 6 pontra feljöttünk, amikor Pitts beemelt egy “gyilkos” hármast. Nem törte meg csapatunkat, Brynton két hármasával a szakasz közepéhez közeledve, 3 pontra zsugorodott a hátrányunk. A jelentős hátrány ledolgozása sokat kivett a srácokból, jött pár hiba és két hazai dupla, így kénytelenek voltunk újra időt kérni. Lemar újabb két hármast beemelve, egyetlen pontra jöttünk föl 2 és fél perccel a vége előtt. Hihetetlen izgalmak közepette több, mint 2 percig nem született kosár, 21 másodperccel a játékidő letelte előtt Angelo dobhatott büntetőket. Az elsőt kihagyta, a másodikat bedobta és ezzel ledolgoztuk a hátrányt. A hátralévő időben nem született kosár, jöhetett a hosszabbítás, mi voltunk lélektani előnyben.

A ráadásban Brynton révén – a meccs során először – megszereztük a vezetést, ám Alekszandrov triplájával, majd büntetőivel fordítottak a hazaiak, sőt az addig “észrevétlen” Rakics triplájával, a ráadás közepén 6 pontosra nőtt hátrányunk. A végére szétestünk, nem tudtunk élni a lélektani előnnyel, így tovább várat magára az első idegenbeli siker.

Sabáli Balázs: – Magunkban kell keresünk a hibát! Nem NB I-es csapathoz méltón kezdtük a mérkőzést. Védekezést váltva lelassítottuk a Jászberény játékát, szünetig 10 pont alá kerültünk. A második félidőben, főként eladott labdáinkból ismét nagy előnyre tett szert ellenfelünk. Ha nem is szép, de eredményes játékkal a hajrában megteremtettük az esélyt a győzelemre, hosszabbításra mentettük a meccset. Ott, talán a mentális fáradtság miatt sokat hibáztunk, ellenfelünk viszont bedobott két triplát, ami megpecsételte a sorsunkat. Szeretném megköszönni a minket elkísérő szurkolóknak, hogy végig buzdítva, megpróbálták belehajszolni csapatunkat az első idegenbeli győzelem megszerzésébe. Rajtuk múlt a legkevésbé, hogy nem sikerült…