Nem tudtuk átlépni árnyékunkat

Az első negyed közepétől végig futottunk az eredmény és a ZTE után, 9 pontos hátrányban voltunk szünetben. Térfélcsere után egyenlíteni ugyan sikerült, ám a kritikus pillanatokban a hazaiak voltak higgadtabbak és pontosabbak, így alulmaradtunk ezen a fontos összecsapáson

Zalakerámia ZTE KK – Sopron KC 91-84 (25-21, 21-16, 18-22, 27-25)
Zalaegerszeg, NB I, néző. V.: Papp, Pozsonyi, Goda.

ZTE: WARE 18/6, THOMPSON 15/3, Bellot-Green 11/3, SZABÓ ZS. 15/3, Agafjonov 8.
Cs.: Gulyás 7, Bagó, DOKTOR 9/9, DURÁZI 8.
Edző: Bencze Tamás

SKC: WARNER 15, Lemar 5, FULLER 19/3 Wiggins 9/3, GORDON 22.
Cs.: Dénes 2, TAKÁCS 8/6, Supola 4, Molnár.
Edző: Sabáli Balázs

Légiós ötösünkkel kezdtünk Zalaegerszegen és az első percekben, Wesley jóvoltából tartottuk a lépést a hazaiakkal. Angelo zsákolt vissza szédületesen egy a gyűrűről le, illetve inkább felpattanó labdát. Eladott labdáinkból ellépett a hazai csapat, szerencsénkre egy ilyen után Thompson mellé zsákolt. A padról érkezve ugyan Dénes Gabi gyorsan villant, de Ware két hármasával 6 pontosra nőtt a hátrány. A szakasz második felében is eléggé egyemberes csapat voltunk. Wesley gyakorlatilag egymaga tartotta versenyben csapatunkat, 21 pontunkból 13-at “vállalva” az első 10 percben, amelyet követően 4 pontos hátrányban voltunk.

Supola Zoli ügyes kosarával kezdődött a második negyed, majd Wesley egy dobócsellel elrepítve Agafjonovot, szép zsákolással egyenlített – fel is csattant a lelátón az eskácé-eskácé rigmus. Norbi ellen ítéltek egy fölöttébb szigorúnak tűnő sportszerűtlen hibát. Támadásban sajnos megint jött az egyénieskedés, elléptek a hazaiak, érthető volt újabb időkérésünk. Nem sokat segített, tovább nyílt az olló, Thompson és Doktor is triplát dobott, egy 13-3-mal 10 pontosra nőtt a hátrány. Wesley amolyan “egyszemélyes hadseregként”, első 32 pontunkból 18-at dobva jelentett egyedül érdemi veszélyt a hazai gyűrűre. Kis részsiker: Angelo remek ütemben emelkedve blokkolta gyönyörűen Szöszi zsákolási kísérletét. Távolról rosszul és többnyire előkészítés nélkül (0/9 tripla a félidőben) dobtunk, a félidő végén Fuller pontjainak köszönhetően 10 ponton belül maradtunk.

Jól, Norbi hármasával indult a második etap. és első sikeres hármasunk, egy Wesley-nek bejátszott labda utáni kiosztásból született. Állandósult az 5 és 10 pont közötti hazai vezetés. Ha nem is jól játszva, de javuló védekezéssel és ekkor jól büntetőzve, egy 8-0-lal egyenlítettünk, 50-50-re alakítva az állást. A ZTE időkérése után Doktor vezérletével egy 8-2-es rohammal újra elléptek a hazaiak. A szakasz hajrájában Norbi újabb triplája éltette reményeinket, de a hazaiak másik cserejátékosuk, Durázi révén tartották 5 pont körüli előnyüket, ennyivel is “mentek” a záró etap előtt.

Ez Agafjonov center kosarával kezdődött, de Fuller jóvoltából tapadtunk a hazaiakra, Wesley pedig óriási “sapkát” adott Agafjonovnak. A Norbi elleni sportszerűtlen utána büntetőkkel, 1-re feljöttünk. Labdánk volt a fordításhoz, de eladtuk, ám a hazai dupla után Fuller hármasával egalizáltunk. Fordítani azonban ekkor sem sikerült, kritikus helyzetekben többször is rossz döntést hoztak a srácok, ismét ellépett a ZTE, ráadásul technikait is kaptunk. 70-70 után a szakasz közepén, egy 10-2-vel 8-cal megint megugrottak a hazaiak. Nem törtünk meg, 4-re feljöttünk és labdánk volt, nem találtunk be, lett 2 helyett 6. A végjátékban Alan hármasára Szöszi felelt távolról és ezzel eldőlt: hiába dobtuk jól (26/30, 86.6%) a büntetőket és nyújtott újfent szinte emberfelettit Wesley Gordon (22 pont, 12 lepattanó, 5 blokk), ezúttal sem sikerült idegenben nyerni.

eredeti link