Nem a mi napunk volt

Fásultan, tompán kezdtünk, a kiegyenlített második etapot leszámítva minden negyedben akadt egy-egy elég hosszú rövidzárlatunk, így a szezon leggyengébb játékával, rossz ritmusban és felfogásban kosarazva, nagy verésbe szaladtunk bele Kaposváron
Kaposvári KK – Sopron KC 90-67 (26-14, 19-19, 24-15, 21-19)
Kaposvár,  800 néző. V.: Cziffra, Ádám, Balog Gy.
Kaposvár: UBILLA 10/6, Johnson 12, MARKOVICS 20/3, HENDLEIN 10, Spica 11.
Cs.: PUSTAHVAR 9/3, HALÁSZ Á. 10/6, BOGDÁN 6, Hock, Kocsis 2, Puska.
Edző: Fekete Ádám.
SKC: Warner 12, LEMAR 24/9, Takács, Dénes 3/3, GORDON 14.
Cs.: Molnár M., Wiggins 8, London 2, Supola 4.
Edző: Sabáli Balázs.

Dénes Gabi passzából a palánk alá üresen befutó Angelo kosarával mi szereztünk vezetést, ám utána rosszul dobtunk és gyengén védekeztünk.  Markovics vezérletével  egy 10-0-lal feleltek a hazaiak, így jött is az érthető időkérésünk. Wesley révén faragtunk gyorsan összeszedett tetemes hátrányunkon, ám ez sem adott lendületet, a 6. percben 14-4-et mutatott az eredményjelző. Markovics a 7. percben 9 pontnál járt, szakvezetésünk pedig hármas cserére határozta el magát. Volt már 20-7 is a Kaposvárnak, Brynton villanásaival próbáltuk – tisztes távolságból – tartani a lépést a hazaiakkal, akik 12 pontos előnnyel zárták az első negyedet.

A második elején Angelo rontott zsákolást, a hazai szurkolók nagy (kár)örömére. Pontatlanul játszott mindkét fél, több, mint másfél perc elteltével Markovics újabb kosarával nyílt tovább az olló. Alan próbálta versenyben tartani csapatunkat, de nem sikerült 10 alá kerülni, amiről elsősorban Pustahvar “tehetett”. A szakasz közepén 14 pontos hátránynál újból időt kértünk. Ez sem segített, az “élesebb” somogyi alakulat előnye 18 pontosra nőtt, amikor Dénes Gabi – akit nagy tapssal fogadtak a hazai szurkolók, emlékezve rá, hogy jó másfél évtizede még ifjú titánként szép sikerek részese volt Kaposváron – emelt be egy triplát. Brynton dobott szép szóló kosarat, a hazai szakvezető, Fekete Ádám időkéréssel próbálta megakadályozni, hogy lendületbe jöjjünk.  A félidő végén váltva estek a kosarak, Supola Zoli jó helyzetfelismerés utáni ziccerével 10-re jöttünk vissza, de szünet előtt még Hendlein betalált, így félidőben maradt az első negyed utáni 12 pontos hazai vezetés.

Ubilla hármasával kezdődött a második félidő, mi több mint másfél perc elteltével Wesley büntetői révén szereztük első szünet utáni pontjainkat.  Állandósult a 15 pont körüli hazai előny, majd a negyed közepén Wesley és Brynton révén egy 6-0-lal sikerült 10 pontra feljönni. Volt labdánk még közelebb kerülni a kaposváriakhoz, ám kapkodtunk, egyénieskedtünk és hiába kért időt közben edzőnk, ekkor a hazaiak mutattak be egy 12-0-t, amellyel 20 pont fölé nőtt hátrányunk. Elúszni látszott a hajó, 21 pontos hátrányból várhattuk a záró etapot.

Amelyben vesszőfutásunk folytatódott, szétesve játszó együttesünk ellen a hazaiak cserejátékosai is villogtak, nekünk pedig semmi nem sikerült. 12-2-vel kezdte a szakaszt a Kaposvár és 30 pont fölé nőtt a különbség, így a záró etap közepétől hazai oldalon a saját nevelésű fiatalok játszottak – fájó leírni – helyenként örömjátékot, mi pedig Brynton tripláival kicsit kozmetikáztunk a kínos vereség mértékén.

Sabáli Balázs: –  Teljesítményünk nem volt méltó hozzánk, ég és föld volt a különbség a múlt hét végi, Körmend elleni játékhoz képest. Az elején a kihagyott tiszta helyzetek frusztráltaká tettek minket, a hibáinkból sok könnyű, indításos kosarat szerzett ellenfelünk. Amikor védekezésváltásokkal kicsit közelebb kerültünk, újra jöttek a hibák, összességében esélyünk sem volt, ráadásul még az egymás elleni összevetésben is jobb egy ponttal a Kaposvár. A Kecskemét ellen otthon próbálunk javítani.

A fotók a Kaposvár elleni, soproni mérkőzésen készültek.

eredeti link