Négyesre bővítettük a győzelmi sorozatot

Bár többször is visszaengedtük nagyobb előnyről a Jászberényt, újabb győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben. Az újabb diadal értékét növeli, hogy sérült légiósunk, Bernard nélkül vertük meg összességében simán a sereghajtót

SKC – Jászberényi KSE 91-66 (24-19, 25-21, 16-16, 26-10)
Sopron, 1.600 néző
V.: Benczur, Nagy V., Hervay

SKC: KINNEY 13/9, SUPOLA 12/6, Takács 3/3, RIVERS 22/9, CARTER 13
Cs.: JOGELA 23/3, Werner 2, Molnár M., Fazekas 3/3, Schöll.
Edző: Kostas Flevarakis

JKSE: NELSON 24/9, Miller 4, Mészáros 3/3, ALEKSANDROV 13/6, Pantelic 8.
Cs.: BRBAKLIC 12/3, Peringer 2, Buzás, Ruják B., Szigedi.
Edző: Lo el Hadji Malick

Eric ügyes centerkosarával mi szereztünk vezetést. A duplával és triplával jelentkező Demetre jóvoltából kezdetben ellenfelünk előtt jártunk, ám a jászságiak szépen elosztva a pontokat tapadtak ránk. Kinney hármasával és az 5 perc alatt 10 pontig jutó Demetre találataival, egy 8-0-t “kivágva” elléptünk ellenfelünktől. Időkérés után Nelson hozta föl egy duplával majd egy triplával 3 pontra a vendégeket, nagyon jól jött Supi előnyt duplázó hármasa. A félidő hajrájában váltva estek a kosarak, Tauras látványosan “ültette hintába” a Jászberény mindkét szerb centerét. Sajnos a végén két eladott labda csúszott a játékba, 5 pont előnnyel zártuk a nyitóetapot.

Három honfitársunkkal – Marci, Supi, Vitya – kezdtük a második etapot, s ez utóbbi két büntetővel felelt Brbaklic hasonló módon szerzett pontjaira. Alaposan “felpörögtünk” és labdaszerzések utáni könnyű kosarakkal Tauras vezérletével egy 14-0-t “repesztettünk, különösen Demetre, mint feladó és Tauras, mint végrehajtó alley-oop játéka volt szemet gyönyörködtető. A szakasz közepén megtört a lendület, Pantelic villanásaival közelítettek a vendégek, majd Tauras triplájával sikerült átlendülni a kisebb hullámvölgyön és állandósult a 10 és 15 pont közötti vezetésünk. Ahogy az első, a második negyed végén is becsúsztak ki nem kényszerített módon eladott labdák, s a Brbaklic-Nelson kettős révén egy 6-0-lal, 10 ponton belülre kerültek a vendégek.

Nelson 4 jó büntetőjével indult a második félidő, nem találtuk a berényi zóna ellen a ritmust, a srácok a pontok helyett a személyiket gyűjtögették, másfél perc alatt hármat. Több, mint 2 perc elteltével szereztük szünet után első pontjainkat, kellett kapitányunk, Norbi triplája. Nem igazán nyugodtunk meg, az apró termetű Nelsont képtelenek voltunk tartani, Demetre triplájára is ő felelt hármassal. 4 pontra feljött ellenfelünk, időt kértün és mi is zónára álltunk át. Úgy tűnt, bejön a váltás. Eric előbb két büntetőt értékesített, majd egy labdaszerzést követő lerohanást fejezett be zsákolással – ekkor ellenfelünk kért időt. Nem tört meg a lendület, ismét Tauras lépett elő vezérré, s egy 8-0-lal újra 10 fölé nőtt az előny. A negyed Aleksandrov 2+1-es akciójával és csapatunk 9 pontos vezetésével zárult.

A záróetap elején Kinney blokkolta remek ütemben felugorva, a nála vagy 20-25 centivel magasabb Aleksandrov dobását. Eric, majd Supi is az ő indításából szerzett könnyű 2 pontot, Aleksandrov hozta vissza hármassal 10 pontra a Jászberényt, de erre nagy mezőnymunkát végző irányítónk két hármassal felelt. Majd Supi is bevágott egyet és ezzel megtört, a 35 percig jól küzdő vendégek ellenállása. A közönség vastapsa mellett, a végén még Csabi és Demetre is beemelt egy-egy hármast.

Kostas Flevarakis: – Gratulálok csapatomnak az újabb győzelemhez. A neves csapatok ellen nagyobb szokott lenni a motiváció, mi viszont ezt nem engedhetjük meg magunknak, minden ellenfél ellen ugyanolyan alázattal, intenzitással kell játszani. Gondot okozott Thompson hiánya -főleg a védekezésben-, és emberfogás ellen Nelson remekül teljesített, neki ehhez külön is gratulálok. Amikor átálltunk zónára, sikerült megtörni ellenfelünk lendületét, tíz eladott labdára huszonnégy gólpasszunk volt, és ez jónak mondható. Ellenfelünk lassítani próbálta a játékot, s hogy így sikerült kilencven pont fölé jutnunk, az dicséretes. Ismét szeretném kiemelni közönségünket, amely rengeteget segített, amikor hullámvölgyben voltunk.

eredeti link