Negatív leletek, pozitív születésnap

A DEAC elleni összecsapás 4. negyedének elején, egy ütközést követően elterült a Novomatic Aréna parkettáján litván erőcsatárunk, Tauras Jogela.

Légiósunkat dr. Sztancs György csapatorvos és Falk Richárd gyúró támogatta el a kispadunkig. A találkozó lefújása után kivizsgálásra kórházba vitték a kosarast. Az őt oda elkísérő technikai vezetőnktől megtudtuk: a fejét alaposan beverő kosarasnak szerencsére minden lelete negatív, az orvosok 2-3 nap pihenést javasoltak neki, tehát várhatóan keddtől már bekapcsolódhat az edzésmunkába.
Pozitív tehát, hogy Tauras leletei negatívak, és a közelmúltban sérüléssel bajlódó, ám a jelek szerint tökéletesen felépülő hátvédünk Bernard játéka is abszolút pozitív volt.


Amint arról nyilatkozatában edzőnk is megemlékezett, csapatunk Bernard Thompson a születésnapján – szám szerint a 27-en – győzte le a debreceni gárdát. Bár az ünnepelt kipontozódott, nagyon sokat tett azért, hogy a születésnapja mellett értékes diadalt is ünnepelhessen. Nem adott el labdát, közel 50%-os találati aránnyal dobott 15 pontot, úgy, hogy az első félidő végén ő “indította be” azt a képzeletbeli ébresztőórát, amelynek “megszólaltával” az ő 3 szép duplájával, egy 9-0-s rohammal 180 fokos fordulatot vett csapatunk játéka, és azért arról se feledkezzünk el, hogy kipontozódásáig gyakorlatilag “kivette” a játékból a DEAC virtuóz irányítóját, Moodyt.
Ha kis késéssel is, de Happy Birthday, Bernard!

eredeti link