Nagyon kellett ez a győzelem

A harmadik negyed közepén bemutatott pár perces parádéval, valamint végig kemény, agresszív védekezéssel legyőztük a bajnokság meglepetéscsapatát, a tartalékosan érkező és az összecsapás elején tovább fogyatkozó Jászberény csapatát

SKC – JP Autó-JKSE 78-67 (21-19, 20-19, 21-11, 16-18)
Sopron, 1100 néző. V.: Kapitány, Frányó, Hervay.

SKC: WARNER 15/3, Supola 2, FULLER 13/6, WIGGINS 12/6, GORDON 25.
Cs.: Lemar 8, Takács, Dénes 3/3, Molnár, Werner, Élő.
Edző: Sabáli Balázs

Jászberény: Pitts 16/12, RAKICS 15/9, Coleman 2, Cseh 2, ALEKSZANDROV 12/6.
Cs.: Kerpel-Fronius 4, CZIRBUS 10, Brbaklics 4, Ruják, 2.
Edző: Nikola Lazics

Bár ellenfelünknél nem szerepelt a sérült szerb center, Pantelics, a szezon meglepetéscsapata, a jászsági együttes az előző fordulóban Kecskeméten is nélküle tudott nyerni. A vendégek extra szereplését az is jól mutatja, hogy Sopronba is elkísérte őket vagy 20-30 szurkolójuk, akik rögtön nagy zajt csaptak, mivel Pitts triplájával az övéik szerezték meg a vezetést.
Óriási dobópárbajjal indult a meccs, a hazai környezetben most debütáló Fuller gyorsan letette névjegyét egy hármassal, ám Rakics révén kezdetben a vendégek vezettek. A szakasz közepén Wesley büntetőivel sikerült fordítani. Letámadással próbáltuk lassítani, fárasztani a vendégeket. Wesley lépett elő vezérré, lerohanás után zsákolt, majd támadó pattanó után talált be. A szakasz hajrájában egy betörés után Coleman sérült meg, ép lábán előbb kiugrált a pályáról, majd vissza ugrálva dühösen felrúgott egy széket – technikaiért. A kis közjáték és a vendégek egyik legjobbjának kiválása minket zavart meg, túlpörögtünk, labdákat adtunk el, fordított a higgadtan játszó Jászberény. A kaotikusan záruló szakasz végén büntetőkkel visszavettük a vezetést.

A második etap elején Rakics hármasával fordult újra a kocka, szerencsére Wesley-t nem tudták tartani a vendégek, szinte egymaga tartotta versenyben csapatunkat. Felnőtt mellé Lemar, a túloldalon viszont Alekszandrov keze “sült el” párszor, így hiába dobott bravúros triplát Dénes Gabi, állandósult egy szűk vendég vezetés. Fuller zsákolása után több lehetőségünk is volt egyenlíteni vagy fordítani, ám egyénieskedtünk, támadásainkat elkapkodtuk. A 20. perc elején a már ekkor dupla-duplánál járó Wesley büntetőivel egyenlítettünk, majd Alan hármasával megszereztük a vezetést és 3 pontos előnnyel térhettünk pihenőre.

Pitts és Fuller triplaváltásával indult a második félidő. Angelo pazar szóló után zsákolt nagyot, 5 ponttal megugrottunk. A Jászberény első félidőben oly eredményes két légiósa, Rakics és Alekszandrov pontatlanná vált, Angelo és Fuller révén a szakasz közepén 8 pontosra nőtt előnyünk. Kezdtek fáradni a megfogyatkozó vendégek, Alan is hozzátett még egy duplát, majd egy triplát. A szakasz 22. és a 28. perc között bemutatott 16-0-s rohammal – 6 és fél perces kosárcsendre kárhoztatva a jászságiakat – közel 20 ponttal megugrottunk. A negyed 6 vendégponttal és csapatunk 13 pontos vezetésével zárult.

A záró etapban küzdelmes, de nem túl színvonalas játék mellett tartottuk a 10 és 15 pont közötti előnyt. Angelo nyomta a palánk és a gyűrű közé a labdát Brbalkics ziccerénél. Egy pazar Molnár-Gordon alley-oop játékkal, a különbség 15 fölé nőtt. A végén ugyan Pitts vezérletével “kozmetikázott” valamit veresége mértékén a Jászberény, de nyertünk, nagyon fontos és értékes győzelmet arattunk.

Sabáli Balázs: – A győzelemnek örülök, a mutatott játékkal azonban korántsem lehetek maradéktalanul elégedett. Az első félidőben sok pontot kaptunk olyan szituációkból, amilyenekre előre készültünk, de Rakics és Alekszandrov így is be-betalált távolról. A második félidőre jóval agresszívebb védekezéssel jöttünk ki, ekkor sikerült is nagyobb előnyt szerezni. Wesley Gordon nagyon sokat tett ezért a győzelemért, de egy olyan csapat ellen, amely palánk alatt meggyengült, sokkal tudatosabban kell játszani. A Jászberény a sérülések ellenére is bebizonyította, miért áll ott ahol, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban, azt pedig nagyon remélem, hogy fogunk még ennél jobban is játszani.

eredeti link