Nagy hajrával győzelem

A mérkőzés nagy részében hátrányban játszva, és futva az eredmény után tudtuk legyőzni a záró etapban egy nagy rohammal, az első félidőben remekül dobó oroszlányi együttest
SKC – OSE Lions 87-84 (21-31, 27-24, 18-14, 21-15)
Sopron, zárt kapuk mögött, V.: Pálla, Boros, Kulcsár.
SKC: PITTS 21/3, JOHNSON 16/12, SUPOLA 15, RIVERS 10/3, CARTER 20/6
Cs.: Takács 3/3, Werner, Molnár M., Buzsáki, Élő 2, Fazekas
Oroszlány: Washington 9/9 , Rizvic 11/3, Mohácsi 5/3, ZSÍROS 10/6, BOZOVICS 20.
Cs.: ANDA 8, DEMETER 6/6, ILLÉS 12/9, Garamvölgyi 3, Kucsora.
A két gyors triplával indító Johnson révén mi kezdtünk jobban, de Zsíros találataival gyorsan fordított, majd két cserejátékosa, Anda és Demeter kosaraival el is lépett az Oroszlány, amelynek játékosai 4/6-os triplamutatóval zárták a nyitó etapot.
A második negyed nagy dobópárbajjal kezdődött, Eric, azaz a center, Carter, majd másik magas emberünk Demetre Rivers is betalált távolról. A  vendégeknek ekkor, elsősorban az angol válogatott irányító Washington jóvoltából, azonban mindenre volt válaszuk, tartották 10 pont körüli előnyüket. A szakasz közepén Eric villanásaival 6 pontra feljöttünk, ám centerünk begyűjtötte a 4. személyijét. Bozovics büntetőivel tartotta néhány pontos előnyét az OSE. Zónára álltunk át a félidő végén, és ez ellen a két Máté, Illés és Mohácsi villant a vendégektől, csapatunkat Melvin próbálta versenyben tartani. Az első félidőt az OSE 9/14-es, csapatunk pedig 6/9-es triplamutatóval zárta, 7-tel “mentek” szünetben a vendégek.
A 2. félidőt Supi vezérletével mi kezdtük jobban és 4 pontra feljöttünk, de Illés újabb hármasával visszaállt a félidei 7 pontos különbség. A szakasz közepén újabb rohamot indítva a visszatérő Eric, valamint Melvin hármasával 1 pontra feljöttünk. Időt kért ellenfelünk, mad a padja technikait kapott, de sajnos egyénieskedni kezdtünk, így 5 pontos vendégvezetésnél mi kértünk időt. Pitts büntetőivel, a záró etap előtt 3 pontra csökkent a hátrány.
A záróetap elején Bozovics használta ki ügyesen, hogy Eric négy hibával nem mer igazán határozottan védekezni – támadásban pedig megálltunk. 7-0-lal és 2 perccel indítva az etapot 10 ponttal ellépett az Oroszlány. Pitts “rázta meg” magát és gyorsan megfeleztük a hátrányt. A hajrára visszatért kezdő ötösünk és Demetre lépett elő vezérré, találataival ledolgoztuk a hátrányt. Több esély is volt fordítani és ez Pitts jóvoltából egy triplával, majd egy duplával a hajrában sikerült, a Pitts-Rivers duó által vezetett 10-2-es “futással” fordítottunk.

eredeti link