Nagy győzelem, kis különbséggel, szerencsével

Hullámzó teljesítményt nyújtva izgalmas, a végsőkig kiélezett csatában minimális különbséggel sikerült legyőzni a Kecskemét csapatát. A győzelemhez a szinte tökéletes (15/16, 93.75%) büntetőzés mellett némi szerencsére is szükség volt

SKC – Duna Aszfalt DKTH Kecskemét: 82-81 (21-24, 24-15, 22-24, 15-18)
Sopron, férfi NB I, zárt kapuk mögött
V.: Török R., Nagy V., Balogh Gy.

Sopron: ELMORE 18/16, Thompson 3/3, FAZEKAS 13/9, JOGELA 13, Padgett 10
Cs.: BORISOV 25/12, Bagó, Halász, Werner, Takács
Edző: Kostas Flevarakis
Kecskemét: THOMAS 21, JARAMAZ 16/6, DJERASIMOVIC 18/9, Kucsera 3/3, KARAHODZIC  8
Cs.: Horti 3, Lukács 5/3, Dramicanin 7/3
Edző: Váradi Kornél

A sérült kulcsjátékosát, Wittmannt nélkülöző ellenfelünk kezdett nyugodtabban, s gyorsan ellépett 4-0-ra az első akcióit elidegeskedő csapatunk ellen. Csabi villant szép tempóval, majd  büntetőit is értékesítette. Irányítónk, Jon pillanatai következtek, aki 3 akciónkat is remek hármassal fejezett be, s ezzel alapot adott egy 11-3-as rohamnak, amellyel fordítottunk és 6 ponttal el is léptünk. Időt kért a vendégek kispadján Váradi Kornél és ezzel megtörte lendületünket. A túloldalon is villantak a fiatalok, no meg Jaramaz és egy 13-4-es futással fordított a Kecskemét, mialatt mi csak büntetőkből voltunk eredményesek.

Ákos labdát, Bernard triplát szerzett a második etap elején. Milos minden rutinját kihasználva előbb betörésből, majd pozícióból volt eredményes, miközben az “elhárítás” azaz a védekezés is működött, sikerült labdákat, lepattanókat szerezni. Pazar 11-2-vel indítottuk a második szakaszt, amikor pedig Thomas megtörte a vendégek kosárcsendjét, Csabi “jelentkezett” triplával, így érthető volt ellenfelünk időkérése. Djerasimovic hármasára újfent Csabi, majd Milos felelt triplával – 10 pont fölé nőtt az előny. A félidő hajrájában jött egy kis kapkodás, egy 6-0-lal megfelezte hátrányát ellenfelünk.

Jogi kettesével hozta a pontokat, a vendégek Derasimovic és Jaramaz révén triplákat dobtak. A szakasz közepén előbb Jon, majd szépen tiszta helyzetig játszott támadás végén Milos is betalált távolról. “Eleredt” a triplaeső, Jon és Csabi is eredményes volt távolról, 13 ponttal “mentünk”. Szívósan küzdő ellenfelünk nem adta föl, hanem Thomas vezérletével egy 11-0-lal 2 pontra feljött – nagyon kellett ekkor Milos triplája. Ennek, valamint Jogi 2+1-es akciójának köszönhetően végül 4 pontos előnnyel várhattuk a 4. negyedet.

Thomas és a Kecskemét lendületben maradt, s 6-2-vel kezdve a 4. negyedet gyorsan kiegyenlített ellenfelünk. Milos ismét kritikus pillanatban dobott hármast. A szakasz közepéig, ha szűken is, de vezettünk, ám a második félidőre óriásit javuló Thomas újabb találatával fordítottak a vendégek. Váltott vezetéssel haladtak a felek, majd a palánk alá jó ütemben belépő és ügyesen megjátszott Jogi kosaraival, 3 perccel a vége előtt 4 pontos előnyt szereztünk. Horti egy büntetőt dobott be kettőből, majd Milos egyből – ő a Dramicanin reklamálásáért ítélt technikaiért dobhatott. A végjátékban mindkét csapat sokat hibázott, fél perccel a vége előtt Thomas büntetőivel 1 pontra jött föl ellenfelünk. Nem találtunk be, Derasimovic 2 másodperccel a vége előtt a kecskeméti győzelemért dobhatott, de szerencsére ő is hibázott, így nyertünk.
A lepattanó csatát, ha nem is olyan mértékben, mint Székesfehérváron, de megint simán (25-36) elvesztettük, a roppant értékes győzelemhez  a remek büntetőzés mellett, a szerencse is kellett.

eredeti link