Mikor, ha nem most?

Csapatunk szombaton este 18 órától, a bajnokság egyik élcsapatának otthonában, Körmenden folytathatja remek menetelését, a négy mérkőzés óta tartó győzelmi sorozatát
Emberemlékezet óta nem nyert Körmenden a soproni gárda, és ha a bajnoki tabellát vesszük alapul, abból az derül ki, most sem mi számítunk favoritoknak. A bajnoki tabella 2. helyén tanyázó Körmend, a 12. pozícióban található csapatunkat fogadja.
Görög edzőnk, Kostas Flevarakis  természetesen tisztában van mindezzel, azonban úgy véli: fiai négyes győzelmi sorozattal a hátuk mögött egészséges önbizalommal utazhatnak Körmendre, ráadásul, mint hallotta, sok soproni szurkoló is készül buzdítani a csapatot, ami szintén segíthet egy esetleges bravúr elérésében. A múlt hét végi Jászberény elleni mérkőzést bokasérülése miatt kihagyó Bernard, csütörtökön vett részt először az edzésen öt-öt elleni játékban, a csapatkapitány, Takács Norbi pedig a vádlijával bajlódik. Edzőnk bízik benne: mindkettejükre számíthat Körmenden.
A Körmend hét közben Hollandiában hosszabbítás után, értékes győzelmet aratott a FIBA Európa-kupában. Flevarakis szerint nagy hiba lenne egy fáradt Körmendre számítani, ráadásul szombati vendéglátónk saját pályáján jóval hatékonyabban, jobban teljesít, mint idegenben.
Edzőnk hangsúlyozta, a stáb a legjobb, legerősebb Körmend ellen próbálta felkészíteni a srácokat. A Turner-Edwards hátvédpár tagjai egy az egyben is nagyon erősek, és a társak számára is ügyesen alakítanak ki helyzeteket, valamint a két csapat őszi, soproni meccsén remeklő, távolról és palánk alatti pozíciójátékban egyaránt rendkívül hatékony Varnadót is, a Körmend játékát alapvetően meghatározó játékosnak tartja.
Szakvezetők szerint amivel esély lehet egy jó meccset játszani a szezon során saját pályáján még veretlen vasiak otthonában, az a szervezett jó védekezés mellett a nyugodt, türelmes játék a kemény, agresszív körmendi egészpályás letámadás ellen, minél kevesebb eladott labdával.

eredeti link